Jursa po návratu: Bylo to náročné, ale těšil jsem se. Teď velí porazit Duklu

18. 3. 2019
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Praha – Řadu týdnů si nezahrál ostrý zápas. Před týdnem nastoupil za béčko, nyní v Ďolíčku se záložník Tomáš Jursa vrátil do základní sestavy Slezského FC a zvládl odehrát celé utkání.

„Těšil jsem se. Byly to snad tři měsíce, kdy jsem nehrál mistrák. Bylo to náročné. To mé zranění… V podstatě ani nevím, co to je, ale to je teď jedno. V týdnu jsem se připravoval na to, že bych mohl naskočit do hry. Jsem rád, že jsme tady ukopali bod,” přiznává opavský středopolař.

„Bohemka tam měla závary, ale neproměnila je. Kdybychom byli víc odvážní, mohl tam nám tam spadnout nějaký gól, ale bod bereme. Jsem rád, že jsme neprohráli. Kdybychom jo, plácáme se v tom přes repre pauzu. Teď to bude lepší,” věří Jursa.

Čerstvý třicátník oslavil své jubileum zápasem za rezervu. „To je náhoda, že to tak vyšlo. Domluvil jsem se s trenérem. Potřeboval jsem hrát zápas. Hned tam hodit člověka z voleje bez zápasu není jednoduché, protože nikdy nevíte, co to s ním udělá,” vysvětluje.

Cítil na sobě, že mu chybí zápasová či herní praxe? „Herní ani tak ne. Spíš jsem se bál, jak to zvládnu po kondiční stránce. Jaktžakž to šlo, i když ke konci už mě to kousalo. Šlapal jsem vodu, ale musel jsem bojovat a pomoct klukům,” pokračuje.

Slezané udrželi poprvé na jaře čisté konto, na druhou stranu ale neskórovali. „Hráli jsme venku. Bohemka má strašně rychlé hráče, snad nejrychlejší v lize a má šílené brejky. Museli jsme hrát ze zabezpečené obrany, ať nám tam něco neuteče. To, co bychom předvedli do útoku navrch, by bylo plusové. Doma hrajeme útočněji,” hlásí Tomáš Jursa.

Za dva týdny čeká Opavu souboj s pražskou Duklou. „Důležitý zápas, jak pro nás, tak pro Duklu. Není čas na kdyby, musíme na ně vletět a roz...at je 4:0. Není jiná cesta,” uvědomuje si. Bere pikantně fakt, že dorazí bývalý kouč SFC Roman Skuhravý? „Ani ne. To, co bylo, bylo. My hlavně musíme porazit Duklu a získat tři body,” uzavírá Tomáš Jursa.


sdílet