Michal Šrom: Jsem rád, že mi Opava vyšla

14. 8. 2012
Redakce

Dobrými výkony na sebe během letní přípravy upozornila čtyřiadvacetiletá posila ze Zlína, ofenzivní záložník Michal Šrom.

Původně do opavského klubu zamířil na týdenní zkoušku, ta se nakonec protáhla na necelý měsíc. Pro odchovance Bystřice pod Hostýnem dopadla nakonec dobře. V Opavě bude zatím na půlročním hostování, které se ale v zimě může změnit v přestup.

„Jsem rád, že mohu v Opavě hrát. Byl jsem už nervózní, ale nakonec to dopadlo dobře. Nyní se už mohu soustředit jenom a jenom na fotbal,“ pochvaluje si zlínský rychlík. Zatím to vypadá, že přechod do Městských sadů mu prospívá. „Dostal jsem novou chuť do fotbalu, v poslední době jsem se fotbalově dost trápil,“ svěřuje se Michal Šrom a dodává: „Chci pravidelně hrát a odvděčit se Opavě za to, že mi dala šanci.“

Jeho fotbalová kariéra začala v Bystřici pod Hostýnem, kde se setkal například i se současným koučem nedalekého Hlučína Pavlem Hajným. V sedmnácti letech odešel do zlínského dorostu, následoval opět půlrok v mateřské Bystřici.

„Zlín si mě stáhl zpátky, to hrál ještě ligu,“ vzpomíná Šrom. Sám si do statistik připsal jeden prvoligový start. „Bylo to v posledním kole v Jablonci, kdy mě trenér poslal na hřiště na posledních třicet minut. Strašně bych si přál ligu v budoucnu si ještě někdy zahrát,“ zasnila se nová akvizice SFC.

Loni na podzim byl u toho, když Zlín doma porazil Opavu 2:0, dokonce se zapsal mezi střelce jako autor druhé branky. „Myslím si, že ale tato branka o opavské nabídce nerozhodovala. Zatím mi to tady ani nikdo nepředhodil,“ směje se čtyřiadvacetiletý fotbalista.

V Opavě je ubytovaný v Parkhotelu. „Na nic si nestěžuji. Všude to mám blízko, navíc v kabině se utvořila skvělá parta, jen aby nám to šlapalo i na hřišti,“ přeje si Michal Šrom, který se těší také na opavské fanoušky. „Jsou skvělí, stačilo mi, jak byli u nás ve Zlíně a vytasili choreo na tragicky zesnulé hokejisty, klobouk dolů,“ pěje chválu na opavskou pýchu.

Článek vyšel v bulletinu k zápasu proti Mostu


sdílet