Radomír Hlaváč: Výkon celého mužstva jde nahoru

7. 4. 2013
Redakce

Opavská šestnáctka porazila v prvním soutěžním zápase tým HFK Olomouc 7:1, když hat-trick zaznamenali Jakub Janetzký a Adam Helebrand. Sedmou branku si připsal Jakub Petzuch.

Trenér Radomír Hlaváč zahájil svůj komentář k zápasu takto: „Kluci se na první mistrovské utkání po odložení úvodních kol těšili. To čekání už bylo dlouhé.“

„Na podzim náš tým pod trenérem Skalbou vyhrál nad HFK Olomouc těsně 2:1, takže jsem rád, že se nám dnes podařilo vstřelit hned sedm branek,“ řekl kouč opavské šestnáctky.

„Dnes se ukázalo, že jsme se posunuli zase o kousek výše, a to nejen po individuální stránce. Výkon celého mužstva jde nahoru,“ upozornil Radomír Hlaváč.

„Máme zraněné hráče a museli jsme vzadu trochu improvizovat. Teď nám bude chybět ve dvou utkáních Jakub Janetzký, takže si musíme rozmyslet, jak to budeme řešit. Tesařík má zdravotní problémy, takže uvažujeme o využití hráčů z patnáctky. Tito kluci už v zápasech s námi v Praze dokázali, že to v pohodě zvládnou,“ řekl trenér SFC Opava U16.

I přes jednoznačnou výhru měl trenér důvod k nespokojenosti. Jakub Janetzký po svém prvním gólu ve 21. minutě dostal zbytečnou žlutou kartu za oslavu branky. Trenér k této situaci dodal: „Vyříkali jsme si to v kabině a rázně jsme mu sdělili, že takhle to nejde. První myšlenky trenéra jsou takové, že i když se jedná o reprezentanta, tak ho sundáme ze hřiště.“

„Myslím si, že Jakub je hráč, který si to po důrazné domluvě v kabině uvědomí. Teď už něco takového podle mě neudělá,“ uzavřel téma Radomír Hlaváč.


sdílet