Výhra nám pomůže, věří Kopecký. A co útok na desítku?

31. 3. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Šest utkání a dost. Jarní série bez vítězství je u konce. Fotbalisté Slezského FC v důležitém duelu přemohli pražskou Duklu a poprvé si mohli s fanoušky užít vítěznou děkovačku. Jak náročný zápas viděl opavský kouč Ivan Kopecký?

„Pro nás to bylo hodně důležité utkání. Standardkama jsme si vytvořili tlak a hned se nám podařilo dát gól, kdy se svým důrazem prosadil Smola. Pak nás Dukla přikovala k vlastní šestnáctce. Držela balon a my jsme měli problém s přechodovou fází. Nedařilo se nám přesně rozehrát, a pak navíc přišel stěžejní okamžik, kdy se nechal vyloučit Honza Žídek,” říká na úvod trenér Slezského FC.

„O to těžší jsme to měli a dominance Dukly byla ještě větší. Odbránili jsme několik centrů a podržel nás i Vilda Fendrich. Na druhou stranu šanci Kuby Janetzkého vychytal brankář Rada. Ve druhé půli se nám ulevilo, když rozhodčí vyloučil Ostojiče a síly se vyrovnaly. Dukla ale dál prokazovala sílu na míči. Povedlo se nám střídání, Stáňa přidal druhý gól, a pak už jsme se soustředili na dobrou organizaci hry v obranné fázi,” pokračuje.

Opavští se po Stáňově brankové pojistce uklidnili a v klidu dokráčeli pro důležité tři body. „Bylo to nervózní a vydřené utkání, o to víc si cením, jak kluci mákli a semkli se. Doufám, že nám tohle vítězství pomůže do dalších zápasů. Snad se to na nás projeví,” doufá Ivan Kopecký.

Slezané jako tradičně těžili z výborných standardních situací Pavla Zavadila. „To je naše síla. Věřím, že to bude ještě lepší. Standardkama si umíme pomoct. Máme hráče, kteří je umí kopnout i zakončit,” libuje si opavský stratég.

Opavský celek je v tabulce FORTUNA:LIGY na jedenácté příčce. Na desátou Sigmu ztrácí čtyři body. „Bavíme se o tom, ale i ostatní týmy si na prostřední skupinu dělají nárok. Jsme rádi, že po šesti zápasech přišla výhra v pravou chvíli. Věděli jsme, o co hrajeme,” přiznává.

Teď Opavu čeká zápas na půdě Příbrami, kde se bude muset obejít bez vykartovaného útočníka Tomáše Smoly i kapitána Jana Žídka. „Uvědomujeme si to. Tomáš byl hodně platný. Vždyť dal už svou osmou branku, ale budeme ho muset nějak nahradit. Sestavu jsme ještě neřešili, ale věřím, že si poradíme. Jsem rád, že už nastoupil Mates Hrabina. Málokdo si to uvědomuje, ale dostal se do velké formy a byl jedním z našich stěžejních hráčů. Na jeho pozici alternoval Honza Schaffartzik, ale nebyl to jeho post. My jsme si tak však museli vypomoct. Teď se Hrabina vrátil a věřím, že se bude lepšit zápas od zápasu,” dodává na závěr Ivan Kopecký.


sdílet