Chyběly nám přesnost i lehkost, ví Kopecký. Už myslí na Sigmu

5. 4. 2019
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Příbram – Slezský FC zápas v Příbrami nezvládl. V prvním poločase sice nepodal špatný výkon, jenže prohrával. Po změně stran navíc schytal další dva zásahy a nakonec Na Litavce padl v poměru 1:3. Jak duel hodnotil trenér Slezanů Ivan Kopecký?

„Utkání se nám nevydařilo, i když to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme v poli nehráli až tak špatně. Měli jsme i zajímavou šanci, kterou Zapalač nedotáhl. Soupeř měl brejky a individuálně se prosazoval Matoušek, přesto jsme to dokázali odbránit. Pohybovali jsme se ve správných prostorách,” tvrdí opavský kouč.

„Inkasovali jsme ale ze standardky, kdy nám gól Mingazov, hráč menšího vzrůstu. To je naše hrubá chyba. O přestávce jsme si říkali, že budeme hrát trpělivě a čekat na šanci, ale dopustili jsme se chyb v obranné činnosti a soupeř nás potrestal. V závěru nám chyběla lehkost i přesnost,” stýská si Ivan Kopecký.

Ten musel kromě dvou očekávaných absencí řešit ještě před zápasem řešit problém se sestavou, ze které vypadl obránce Matěj Hrabina. „Ráno před zápasem se vzbudil s tím, že má problémy s achilovkou. Kvůli karetním trestům nám chyběli Honza Žídek s Tomášem Smolou a tohle byla další změna. Museli jsme na to reagovat,” vysvětluje.

Závěr utkání musel vzhledem k vyčerpaným možnostem střídání odkulhat zkušený středopolař Pavel Zavadil. „Píchlo ho pod kotníkem. Doufejme, že to nebude nic vážného,” přeje si Kopecký.

Slezané tak nepotvrdili domácí výhru nad Duklou a po porážce 1:3 se na ně Příbram v tabulce dotáhla na rozdíl jediného bodu. „Víme, že to bylo důležité utkání se soupeřem, který je pod námi. Prohra nás mrzí, protože v silách našeho týmu je proti takovým soupeřům bodovat. Hráči to chápou, teď ale myslíme na Sigmu. Je potřeba se dobře připravit na následující zápas.”


sdílet