Musíme jít přes mrtvoly, nabádá Jursa. Sigmu velí porazit

8. 4. 2019
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Příbram – Pořádně rozladěný byl po páteční porážce na Litavce opavský záložník Tomáš Jursa. „Mám nervy. Už musíme zarvat,” předesílá.

„Jsem naštvaný. První poločas nebyl z naší strany až tak špatný, ale potřebujeme tam dostat centry, zavírat zadní tyčky. Prostě se víc tlačit do vápna,” uvědomuje si středopolař Slezského FC.

Opavští přitom v Příbrami nezačali špatně. Po dobrém pasu Jurečky se hnal do zakončení Zapalač, jenže si příliš předkopl balon. Šanci Juřeny, který byl sám před Kočím zhatil ofsajd.

„A pak dostaneme blbý gól. Frajer, který má metr sedmdesát, nám dá gól hlavou ze standardky… To by vás cyp střelil. Říkáme si, že hlavně nemůžeme dostat druhý gól. Podle mě stál ten borec v ofsajdu, ale nevím. Dostanete druhého góla, už se jen vezete a snažíte se dohnat něco, co v Příbrami nikdy dohonit nejde, protože vás k tomu nepustí,” štve Jursu.

„Pak jsme sice snížili na 1:2, ale to je málo. Měli jsme snad dvě střely za zápas, nedáme žádný centr. Ve druhé půli jen kopeme… Mám fakt nervy. Teď musíme porazit Olomouc, abychom se na ně bodově dotáhli. Když ji neporazíme, bude to blbé,” přiznává.

Na čem se nyní chytnout? „Potřebujeme zarvat, aby nám tam chodily ty kraje. Musíme jít přes mrtvoly, zbourat stopera, gólmana. Prostě všechny,” velí Tomáš Jursa.


sdílet