Svozil: Sigma se dostala do pohody, ale věřím, že ji narušíme

12. 4. 2019
Redakce

Opava – Do pohody naložená olomoucká Sigma se v sobotu představí na Městském stadionu v Opavě. Slezané jsou připraveni dobré rozpoložení Hanáků narušit. Obránce Jaroslav Svozil věří, že se to podaří. Pro něj půjde o specifické utkání, na Hané totiž vyrostl.

„Na zápas se těším jako na každý ligový,“ pousmál se Jaroslav Svozil, který dostal v Sigmě poprvé čichnout k ligovému fotbalu. „Vnímám tento duel trochu více prestižněji. Na druhou stranu není dobré se moc přemotivovat,“ dodal s úsměvem.

Sigma se po špatném začátku rozjela a usadila se v prostřední skupině. „Abych pravdu řekl, po zápase s Jabloncem jsem jí moc nevěřil,“ přiznal pětadvacetiletý zadák. „Tým i lidé okolo ukázali velkou mentální sílu,“ všiml si. Jako správné se ukázalo, že Hanáci podrželi trenéra Jílka. „V Olomouci si dobře vyhodnotili situaci a teď z toho těží,“ přidal Svozil další postřeh.

Olomoučtí se dostali do pohody. „Udělali dobré výsledky, mají slušný bodový polštář. Dostali se do pohody a my jim ji chceme narušit,“ podotkl jeden z nejlépe hodnocených obránců soutěže.

A v čem vidí exolomoucký hráč největší sílu soupeře? „Jsou dlouho pospolu, hrají dobře kombinačně a jsou nebezpeční po soupeřově ztrátě míče. Zdobí je přímočarost,“ vyjmenoval přednosti Hanáků Jaroslav Svozil.

Jako stoper bude bránit hostující útočníky. „Točí trojici Dvořák, Yunis a Nešpor. Musíme ale načíst všechny,“ poznamenala opavská opora.

Slezané naposledy prohráli v Příbrami, tento duel budou chtít odčinit. „Ten zápas se nám nepovedl. Je třeba obrátit list a Sigmu porazit,“ zakončil Jaroslav Svozil.

Sobotní zápas má výkop v 15.30.


sdílet