Chceme mít polštář, hlásí Zavadil. Co vzkázal Jílkovi?

14. 4. 2019
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – V závěru sobotního zápasu si nachystal míč a parádní střelou donutil olomouckého brankáře Buchtu k zákroku, po němž odražený míč uklidil do sítě Tomáš Smola. Opavský záložník Pavel Zavadil dřel, bojoval a vedle toho se ještě stihl poškádlit s koučem Sigmy Václavem Jílkem.

„Věděli jsme, že nás čeká velmi náročné utkání. Po taktické stránce jsme ho zvládli velmi dobře. Sigma je fotbalové mužstvo, umí hrát výborně. Situace jsme ale zvládali dobře a zaslouženě jsme vyhráli,” říká a úvod Pavel Zavadil.

Opavu poslal do vedení povedenou trefou Tomáš Jursa. „Dal krásný gól. Věděli, že Sigma bude na balonu silná, proto jsme zvolili takovou taktiku. Byla škoda, že jsme do poločasu inkasovali, ale to je fotbal. Stále jsme věřili, že to zvládneme,“ pokračuje středopolař SFC.

Slezané ve druhé půli přidali a byli aktivnější. „Tlačili jsme se víc dopředu. Bylo na nás daleko víc vidět, že jsme doma a chceme vyhrát. Jsem rád, že se Sigmou máme ze dvou zápasů čtyři body,“ dodává.

Rozhodující moment přišel v 83. minutě, kdy Buchta po Zavadilově přímáku vyrazil míč před sebe a Smola pohotovou dorážkou trefil opavské vítězství. „Mi to tam nepadlo, ale byl z toho gól. Tomáš (Smola) má od nás dokonalý servis, takže dal už devátou branku. Jsem rád i za něj, ale hlavní je, že jsme porazili Sigmu a tři body zůstaly tady. Máme klid do další práce,” pochvaluje si Zavadil.

Slezský FC se v tabulce posunul na 11. příčku, na elitní desítku nyní ztrácí dva body. Účast ve střední skupině nadstavby má reálné obrysy. „To ano, ale my se soustředíme hlavně na to, abychom získali co nejvíce bodů a měli nějaký polštář před týmy vespod tabulky. Nadstavba bude těžká,“ uvědomuje si.

V dalším kole čeká opavský tým zápas jara. Slezské derby na půdě Baníku. „Čeká nás tam peklo, ale těšíme se. Bude to válka, ale známe se tak dobře, že se jen těžko něčím překvapíme. Bude to o tom, kdo bude chtít více. My si věříme, po třech bod s Olomoucí do toho půjdeme s čistou hlavou,“ tvrdí Pavel Zavadil, který se u postranní lajny dostal do konfliktu s trenérem Sigmy Václavem Jílkem.

Ten na tiskovce řekl: „Každý kontakt na jejich hráče se píská. Smola je chlap jak hora a padá… To se nebavím o Zavadilovi. Střetli jsme se tam. Respektuji jeho minulost, ale vůči trenérovi si to žádný hráč nemůže dovolit. Podle mě jsou tyto divadelní vložky zcela zbytečné.”

Co na to Pavel Zavadil? „Venca Jílek je u mě ubrečená holka, které sebrali hračku. Jeho problém je, že nikdy nehrál velký fotbal. Není to tak dávno, co mu hrozil vyhazov, v té době byl zalezlý. Něco křičel po rozhodčí Adámkové, tak jsem si jí zastal, ale tyhle věci by měly zůstat na hřišti.”


sdílet