Potřebovali jsme uspět, přiznává Kopecký. Výhru věnoval otci

15. 4. 2019
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Slezský FC v sobotu urval druhé jarní vítězství. Olomouckou Sigmu srazil gólem Tomáše Smoly v závěru utkání. Jak vystoupení svého mužstva hodnotil opavský kouč Ivan Kopecký?

„Nenacházeli jsme se v nejlepší situaci. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát a Sigma je těžký soupeř. Na jaře patří k lepším týmům, ne-li úplně k nejlepším. Do utkání jsme měli dobrý vstup do zápasu, dali jsme branku,” pochvaluje si Ivan Kopecký.

„Ale věděli jsme, že si musíme dát pozor na rychlý přechod Olomouce do útoku. Nepřesnostmi nebo hrubými chybami v rozehrávce jsme jim darovali tuto možnost,” dodává.

Slezané drželi těsný náskok díky povedené trefě Jursy, jenže v závěru prvního poločasu Hanáci udeřili po rohu, který zakončil zcela volný Plšek. „Bohužel jsme znovu inkasovali po standardce. Na to si musíme dát pozor, protože v šestnáctkách se hraje takhle důrazně,” uvědomuje si opavský trenér.

Po změně stran Opava přidala a tlačila se dopředu. „Vytvořili jsme si zajímavé příležitosti. Byl tam Broňa Stáňa před bránou, Kuba Janetzký hlavičkoval do tyče. Šanci měl i Tomáš Smola. Po standardce se nám nakonec podařilo dát druhou branku. Jsem moc rád, že máme tři body. Doufám, že nás to nakopne do dalších kol,” přeje si Ivan Kopecký.

Sobotní vítězství věnoval svému otci. „Rád bych ho tímto pozdravil, měl 72. narozeniny. Celý život mě podporuje. Sleduje fotbal a Opavě drží palce. Jsem rád, že jsme mu mohli udělat radost vítězstvím.”


sdílet