Tomáš Jursa šel přes bolest, byl odměněn gólem

17. 4. 2019
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Každý zápas intenzivně prožívá. Například po Příbrami záložník Tomáš Jursa jen horko těžko krotil své emoce. Když po Sigmě opouštěl hrací plochu, sálal z něj pocit z dobře odvedené práce. Nutno říci, že oprávněně. Slezané Hanáky porazili 2:1 a karvinský rodák svůj dobrý výkon korunoval brankou.

„Je to krásné. Odehráli jsme dobrý zápas. Plnili jsme taktické pokyny a nedělali tolik chyb jako v předchozích zápasech,“ usmíval se po utkání Tomáš Jursa. „Sigma má velkou kvalitu. Je na tom kombinačně dobře, ale nám dařilo její silnou zbraň eliminovat,“ podotkl třicetiletý fotbalista.

„Do hry jsme dali srdíčko, a i když nám něco někdy uteklo, podržel nás Vojta Šrom,“ pokračoval záložník, který v sobotu nastoupil k jednadvacátému zápasu letošního ligového ročníku.

Opava neuhnula z jediného souboje. „Šli jsme na krev, a tak to má být,“ konstatoval Jursa. Svůj druhý ligový gól okomentoval slovy: „Doplnil jsem prostor před vápnem. Míč se nakonec ke mně dostal, že mi tak střela sedne jsem ale nečekal.“

Ve druhém poločase chtěla Opava strhnout za nerozhodného stavu vítězství na svou stranu. Právě Jursa se dostal ke střele a vypadalo to, že trefil ruku Štěrby. „Možná to byla ruka, ale neřeším to, máme tři body, a to je to nejdůležitější,“ usmál se rodák z Karviné.

Hrdina sobotního duelu přitom v týdnu laboroval se zdravotními problémy. A zda nastoupí, nebylo jisté. „Chtěl jsem za každou cenu hrát. Nemá smysl se šetřit. Sice člověk bere prášky na bolest, ale dá se to zvládnout. Hrajete ligu, musíte se kousnout,“ zdůraznil Tomáš Jursa.

V neděli už je na programu slezské derby. „Říká se, že derby nemá favorita. Na zápas se těšíme. Sigma nás nakopla, chceme bodovat i v Ostravě. Kromě bodů jde i o krále Slezska,“ zakončila opavská opora.


sdílet