Zaspali jsme začátek, mrzí Zapalače. Chtěl by do desítky

22. 4. 2019
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Ostrava – K úsměvu měl daleko stejně jako celý opavský tým. Nováček FORTUNA:LIGY z Opavy nehrál ve slezském derby na Baníku dobře. „Měli jsme špatný pohyb, chyběla nám mezihra,“ povzdechl si Petr Zapalač. Odchovanec Nové Huti tentokrát také proti svému bývalému klubu moc nezlobil.

„Zaspali jsme začátek, alespoň tak mi to připadalo,“ hledal příčiny neúspěchu Petr Zapalač. „Jen jsme nakopávali balony na Smolíka. Jenomže ho hlídali dva hráči, i když spoustu soubojů vyhrál, nebyli jsme schopni sbírat odražené balony,“ kroutil hlavou jednatřicetiletý fotbalista.

„Po přestávce jsme přidali na aktivitě, ale nevytvořili jsme si žádnou velkou šanci,“ pokračoval Zapalač. Baník se prezentoval dobrou defenzivou. „Ale je to hlavně o nás. Nefungovala nám vůbec záložní řada, od toho se vše odvíjelo,“ mínil fotbalista, který má na kontě třiatřicet prvoligových startů.

Opava kopala spoustu standardních situací, ale žádnou nevyužila. Nebyla z nich ani nebezpečná. „Věděli jsme, že jsme silní ze standardek, dávali jsme z nich hodně gólů. Připravovali jsme se na to, ale nedostali jsme se k hlavičce. Baník to dobře bránil, Naopak jsme ze standardky gól dostali. Stejně jako minule. Pořád si to říkáme a zase tam zaběhl Diop mezi dva hráče, nepokryli jsme to. Škoda, protože Baník si v prvním poločase vytvořil dvě šance až ke konci poločasu, jinak se tam nedostal,“ pokračoval Petr Zapalač v pozápasovém hodnocení.

I přes porážku jsou Opavští stále ve hře o desítku. Musí ale porazit v sobotu Spartu. „Chtěli bychom se do desítky dostat, aby byla sezona daleko jednodušší,“ zakončil zkušený záložník.


sdílet