Karvinský rodák Tomáš Jursa: V neděli nám začíná boj o život

4. 5. 2019
Redakce

Opava – Letošní sezona FORTUNA:LIGY míří do finále. Opavské fotbalisty čeká úvodní duel skupiny o záchranu. Výběr trenéra Ivana Kopeckého hostí rozjetou Karvinou. Odborníkem na nedělního soupeře je bezesporu záložník Tomáš Jursa, který se v hornickém městě narodil a fotbalově vyrostl.

„Co si budeme povídat, začíná nám boj o život. Už není kam uhnout,“ podotkl Tomáš Jursa. „Co bylo, to bylo. Spartu házíme za hlavu. Nemá smysl se tímto zápasem zatěžovat. Sparta byla lepší a zaslouženě vyhrála,“ konstatoval třicetiletý fotbalista.

Slezané z pěti duelů o záchranu hrají hned tři doma. „Nalosované to máme dobře. Všechno je v našich rukách. Karvinou musíme za každou cenu porazit a od toho utkání se odrazit do dalších bojů,“ pokračuje v povídání záložník, který v letošním ročníku nastoupil do třiadvaceti utkání.

Karvinští jsou v poslední době ve slušné formě. Získali cenné skalpy, a to jak Sparty, tak Liberce. „Herně se zvedli, přišly výsledky. Karviná je v pohodě. Nečeká nás lehký zápas, ale my ho vyhrajeme,“ podotkl Tomáš Jursa.

Byť je karvinským rodákem, o nedělním opavském soupeři detailní informace nemá. „Viděl jsem některé jejich zápasy. Info mám zvenčí, ale je vidět, že trenér Straka tým zvedl,“ poznamenal opavský záložník.

Karvinští hodně spoléhají na duo Wágner – Budinský. „Jsou nebezpeční, ale musíme si dát pozor i na jejich kraje a nepouštět je do standardních situací,“ hledá recept.

Opava to dlouhodobě na Karvinské neumí. „Nepamatuji si, že by Opava Karvinou porazila, proto nastal čas s tím něco udělat,“ zakončil Tomáš Jursa.

Nedělní duel má výkop na programu v 15.30.


sdílet