Kopecký po vydřené výhře: Takhle se musíme rvát o ligu!

6. 5. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Po utkání na něm byla vidět velká úleva, a že bylo proč. Mužstvo Ivana Kopeckého po dvou matných výkonech zabralo a proti Karviné urvalo last-minute vítězství. Slezský FC bral v neděli důležité tři body a přiblížil se záchraně.

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Byli jsme aktivní a soupeře jsme přehrávali. Vytvořili jsme si asi pět šancí, ale chyběl nám důraz v zakončení. Soupeř zahrozil z přímého kopu. Ve druhém poločase byla na obou týmech vidět obava o to, kdo udělá chybu. Utkání spělo k remíze a ke konci se k nám přiklonilo štěstí, ale šli jsme tomu naproti,” říká Ivan Kopecký.

Opavští si toho v posledních dvou utkáních základní části FORTUNA:LIGY moc nevytvořili. Proti Karviné opavský celek zvládal přechod do útoku mnohem lépe a dokázal si vytvořit řadu příležitostí. Výhru 1:0 sice zkušený středopolař Pavel Zavadil trefil až v nastaveném čase z penalty, Slezané ale mohli rozhodnout dříve. V prvním poločase ale zahodili několik tutovek.

„Bavili jsme se o tom. Tentokrát byl tlak na soupeřovu obranu diametrálně odlišný od předchozích utkání, akorát tomu chyběla produktivita. Neproměněné šance by nás příště mohly mrzet. V nastavení to na sebe vzal Zavoš. Klobouk dolů před ním, protože to nebyla jednoduchá chvíle. Ukázal, že je osobnost,” chválí nejzkušenějšího hráče opavského celku.

Slezané se díky třem bodům odskočili čtrnácté Příbrami, která prohrála na Slovácku, na rozdíl šesti bodů. Patnáctá Karviná jich ztrácí už sedm. „Pro nás to jsou důležité tři body. Myslím si, že za aktivitu a snahu jsme si to zasloužili. Kdybychom v první půli proměnili nějakou šanci, nemuseli jsme mít nervy do posledních minut. Hráči zaslouží pochvalu, že to nevzdali. Doufám, že nám výhra psychicky pomůže. Takhle se musíme rvát o ligu,” pochvaluje si Kopecký.

„Bylo to náročné utkání. Chyběl nám klid v předfinální fázi a v závěru nám docházely síly, ale jsem rád, že jsme to zvládli. Pořád je to ale jen jeden zápas, čekají nás další utkání,” kouká se před sebe trenér Slezského FC.

První ze dvou domácích duelů v řadě má Opava za sebou a úspěšně. V sobotu se Slezané znovu představí doma, kde od 15 hodin hostí pražskou Duklu. Je vstup do skupiny o záchranu na domácím trávníku výhoda? „Má to dvě strany. Na jednu stranu je to příjemné, ale naopak každé zaváhání doma by se nám mohlo krutě vymstít. Jsme připraveni na to, že dokud z toho nebudeme venku, každý zápas bude složitý,” doplňuje Ivan Kopecký.


sdílet