Opavská třináctka pátá na Ondrášovce

7. 5. 2019
Redakce

Opava – Malí fotbalisté Slezského FC Opava se zúčastnili finálového turnaje Ondrášovka Cupu. Starší žáci v Roudnici nad Labem vybojovali páté místo. Do velkého finále se z celkového počtu 112 družstev probojovalo přes předkola a kvalifikace nejlepší čtyřiadvacítka týmů.

Sobotní základní skupinu sice Opava zahájila porážkou po vyrovnaném utkání s pražskými Bohemians 1905, ovšem poté Slezané jen vyhrávali. „Zaslouženě jsme postupně přemohli Tempo Praha, Baník Sokolov, Slovan Liberec a v rozhodujícím zápase o postup také velmi silnou Zbrojovku Brno. Ze druhého místa ve skupině jsme tedy postoupili do tzv. Zlaté skupiny, kde se již hrálo o medaile,“ prozradil opavský trenér Radim Maloch.

„Po loňské zkušenosti jsme věděli, že nás tady čekají jen top týmy a hned v prvním utkání jsme se o tom přesvědčili, jelikož jsme narazili na pozdějšího vítěze turnaje pražskou Spartu, se kterou jsme i přes solidní výkon prohráli. I přes velmi silnou konkurenci jsme v dalších utkáních dokázali třikrát zvítězit a obsadit konečné páté místo, což je po loňském 7. místě další skvělé umístění v tomto kvalitním turnaji a vyrovnání historicky nejlepšího umístění ročníku 2007 z loňského roku,“ byl spokojený opavský kouč.

Radim Maloch poté přidal ještě jeden postřeh: „Co se týká umístění a pořadí týmů v základní i zlaté skupině, pak je dle našeho názoru spravedlivé a odpovídá výkonům na hřišti. Jsem rád, že jsme mohli poměřit své síly s top týmy Česka jako jsou Slovácko, Sparta Praha nebo Zbrojovka Brno.“

Trenér opavského potěru si dobře uvědomuje, že tým nesmí usnout na vavřínech. „I přes velmi dobré umístění a kvalitní výkony jsme viděli, že musíme mnoho věcí zlepšit, zejména v pohybu a práci s míčem. Věřím, že při maximální snaze kluků v tréninku se budou v těchto činnostech jen zlepšovat a nadále se budou moci s těmito mužstvy měřit. Chtěli bychom poděkovat klukům za kvalitní reprezentaci klubu a pochválit je, že i přes nevlídné počasí měly některé naše výkony vysokou úroveň stejně jako celý tento turnaj,“ zakončil Radim Maloch.

Výsledky (základní skupina):

SFC Opava – Bohemians 1905 0:1
SFC Opava – Tempo Praha 3:0 (Endrych 2, Hranoš)
SFC Opava – Baník Sokolov 1:0 (Hranoš)
SFC Opava – Slovan Liberec 2:1 (Endrych, Kubát)
SFC Opava – Zbrojovka Brno 2:0 (Endrych, Kubát).

Výsledky (zlatá skupina):

SFC Opava – Sparta Praha 0:2
SFC Opava – Hradec Králové 0:1
SFC Opava – Fotbal Třinec 1:0 (Pecník)
SFC Opava – České Budějovice 1:0 (Endrych)
SFC Opava – 1. FC Slovácko 0:6
SFC Opava – MFK Karviná 1:0 (Winkler)

Konečné pořadí:

1. Sparta Praha, 2. Hradec Králové, 3. 1. FC Slovácko, 4. České Budějovice, 5. SFC Opava, 6. Bohemians Praha 1905, 7. Fotbal Třinec, 8. MFK Karviná, 9. FK Pardubice, 10. SK Slavia Praha.
sdílet