Do Opavy míří pražská Dukla, SFC se může přiblížit záchraně

9. 5. 2019
Redakce

Opava – Druhý zápas ve skupině o záchranu mají před sebou fotbalisté Slezského FC Opava. Nováček FORTUNA:LIGY hostí aktuálně poslední tým soutěže – pražskou Duklu, kterou vede ex-opavský trenér Roman Skuhravý.

Dukla ještě hraje o teoretickou naději, aby se vyhnula přímému sestupu. Naopak Opavští se mohou přiblížit záchraně. „Víme, co je ve hře. Když nám bude přáno, můžeme mít takřka ligovou jistotu,“ podotýká opavský útočník Tomáš Smola. „Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní,“ slíbil nejlepší střelec Slezanů.

Kudy vede případná cesta k úspěchu? „Stejně jako proti Karviné se musíme prezentovat bezchybnou defenzivou a být produktivní v útočné fázi,“ poznamenal Smola.

Otázka je, v jakém složení Opava nastoupí, respektive kdo se objeví v nominaci. Slezany totiž kosí velká marodka. Zdravotní problémy mají Stáňa, Rychlý, Manzia, Juřena a Šrom. „Sezona je náročná. Musíme se s tím porvat, nic jiného nám nezbývá,“ řekl třicetiletý útočník.

„Víme, o co hrajeme. Proti Karviné jsme ukázali, že fotbal hrát umíme. Bylo tam všechno: bojovnost, nasazení i fotbalovost. Pokud tohle všechno zopakujeme v sobotu, Duklu porazíme,“ přidal svůj postřeh záložník Pavel Zavadil.

„Dali jsme si cíl vyhrát oba domácí zápasy. První krok jsme splnili, teď je na řadě ten druhý,“ dodal nejzkušenější hráč FORTUNA:LIGY.

Sobotní duel má úvodní výkop na programu v 15 hodin.


sdílet