Kopecký po výhře nad Duklou: Extrémně důležité body

11. 5. 2019
Redakce

Opava – Svůj dílčí cíl splnili. Opavští fotbalisté zvládli vstup do skupiny o záchranu FORTUNA:LIGY znamenitě. V obou domácích utkáních zvítězili a zapsali maximální počet šesti bodů. Výběr Ivana Kopeckého je tak zase o krůček blíž záchraně v nejvyšší soutěži.

„Myslím, že jsme navázali na utkání s Karvinou. Od začátku jsme byli aktivní. V první půli jsme měli asi šest rohů, ale proměnili jsme jen jednu šanci. Soupeř hrozil z brejků a za brankového stavu měl velkou příležitost, kdy nás podržel Vilda Fendrich. Důležitá byla první branka, která byla také uklidňující. Pak Zavoš fantasticky zahrál přímák. Jsme rádi, že to přišlo zrovna v tomto utkání. Minule dal důležitou penaltu, teď se trefil z přímého kopu,” chválí zkušeného borce opavský kouč.

Pak ale hrozila Dukla, které vliv čerstvou krev do žil kontaktní gól Holendy. „Měli jsme neuvěřitelný výpadek, kdy jsme zcela vyklidili pole a soupeři jsme umožnili snížit na 2:1. Dukla s tím chtěla něco udělat, naše defenziva však pracovala velmi dobře. Pak jsme přidali důležitý třetí gól, a i když přišla komplikace, kdy jsme neobsadili hráče a inkasovali jsme druhý gól, závěr jsme si pohlídali,” těší Ivana Kopeckého.

„Vyhráli jsme zaslouženě a myslím, že to mohl být zajímavý zápas i pro lidi, kteří viděli pět branek. Za vítězství jsme rádi, ale zdvihám prst. Stále nemáme nic vyhráno a teď nás čeká těžké utkání na půdě Slovácka. Musíme být pořád nohama na zemi,” nabádá.

Slezanům tak vstup do nadstavbové části soutěže vyšel skvěle. „Říkali jsme si, že se nám nepovedlo vyhrát dva zápasy v řadě, teď to vyšlo. Jsme rádi, že jsme to zvládli, protože jsou to pro nás extrémně důležité body. Zároveň ale vidíme vývoj tabulky. Pořád to bude o pracovitosti. Musíme zůstat nohama na zemi a soustředit se na další zápas,” velí opavský kouč.

Dá se očekávat, že s blížícím se koncem skupiny o záchranu poroste i nervozita. „Nervozita tam je. Pro všechny týmy je to jiné, je to nová věc a mužstva s tím zatím neměla zkušenost. Je jasné, že rozhodovat bude každý bod a tlak se bude zvyšovat,” uvědomuje si Kopecký.

Ten může být spokojený s tím, jak se jeho celek dokáže opřít o standardní situace, které výtečně zahrává duo PZ – Pavel Zavadil a Petr Zapalač. „Trénujeme to a koncentrujeme se na to. Máme vhodné typy hráčů, kteří standardky dovedou rozehrát, ale i zakončit. A teď nemyslím zrovna z jedničky, ale jsou schopni celou situaci dohrát,” těší trenéra Slezského FC.


sdílet