Opava v Uherském Hradišti umí. Zajistí si záchranu?

13. 5. 2019
Redakce

Opava – Po dvou domácích výhrách míří opavští fotbalisté do Uherského Hradiště. Nováčka FORTUNA:LIGY čeká třetí duel ve skupině o záchranu, a to se Slováckem. Pokud výběr trenéra Ivana Kopeckého vyhraje, bude mít už v úterý ligovou jistotu.

„Dva důležité domácí zápasy jsme zvládli, což je výborné. Musíme být ale pořád nohami na zemi,“ podotkl Ivan Kopecký. „Máme pět bodů náskok, ale klidně se může stát, že ještě před posledním kolem nebude jasné, kdo půjde do baráže, a kdo ne,“ poznamenal opavský stratég.

Opavští v obou domácích zápasech těžili ze standardních situací. „V tréninkovém mikrocyklu se jim věnujeme. Ale je třeba brát v potaz, že hráči nejsou stroje a pořád jim to jít nemusí,“ pokračoval Ivan Kopecký.

Slovácko je papírovým favoritem, na druhou stranu Slezanům se v Uherském Hradišti daří. Vyhráli tam jak při svém slavném pohárovém tažení, tak i na podzim v lize. „Musíme žít současností. Slovácko je pro mě nejsilnějším týmem ve skupině o záchranu. Pod trenérem Svědíkem změnilo herní styl. Hraje přímočařeji. Nesmíme si nechat vnutit jejich styl hry. Pokud budeme aktivní a mít agresivitu, můžeme uspět,“ podotkl trenér Slezského FC.

Opavští ale opět nebudou kompletní. „Některé kluky jsme šetřili, uvidíme jak na tom budou. Každopádně chceme bodovat,“ zakončil opavský stratég.

Úterní utkání začíná v 17.30 hodin. Vstupenky do hostujícího sektoru budou k dostání na pokladně před zápasem.<úp>


sdílet