Musíme to zvládnout doma, ví Kopecký. Špatný vstup nechápal

15. 5. 2019
Redakce

Opava – Pořádně rozladěný byl po porážce na půdě Slovácka opavský trenér Ivan Kopecký a měl pádný důvod. Jeho tým duel v Uherském Hradišti vůbec nezvládl a prohrál 1:4.

„Trestuhodně jsme promrhali úvod utkání a od toho se odvíjel celý zápas. Drželi jsme balon, ale jen po šestnáctku. Měli jsme nějaké standardky, jenže jsme nebyli důrazní a soupeř chodil do brejkových situací,” popisuje Ivan Kopecký.

„O přestávce jsme si říkali, že se ve druhé půli pokusíme o kontaktní branku. Balon poskakoval v šestnáctce, ale byli jsme nedůrazní a před vlastní šestnáctkou tam byla nedůslednost. Sice jsme snížili na 1:3, ale přišla další hrubá chyba a čtvrtý gól. Soupeř si v pohodě došel pro výhru a my se teď musíme připravit na těžký sobotní zápas s Příbramí,” nabádá.

Opavským v Uherském Hradišti totálně nevyšel vstup do zápasu. Už po pěti minutách totiž Slovácko vedlo 2:0. „Hráče jsme upozorňovali, že musíme chytit začátek zápasu, ale opak byl pravdou. Do hlav jim nevidím, ale z mého pohledu je to nepochopitelné,” soptí Kopecký.

Ten do zápasu nenasadil Pavla Zavadila. Brzy střídal Tomáš Jursa, ze hry šel i Petr Zapalač s Tomášem Smolou. „Víme, že nás čeká těžké utkání, proto jsme do něj šli s takovou sestavou. Víme, co nás čeká, museli jsme to zohlednit,” vysvětluje trenér Slezského FC. „Pořád to máme ve svých rukách, musíme to zvládnout v domácím prostředí,” dodává.


sdílet