Musíme vyhrát, velí Zapalač před Příbramí. Spoluhráčům bohužel nepomůže

17. 5. 2019
Redakce

Opava – Matematika hovoří jasně. Pokud Opava v sobotu porazí Příbram, má ligovou jistotu. Na Slezany ale čeká přetěžký zápas, a to i z toho důvodu, že trenér Ivan Kopecký bude nově postrádat vykartovaného Matěje Hrabinu a také zraněného Petra Zapalače.

„Ve čtyřicáté minutě mi zajel Zajíc na koleno. Chtěl jsem se ještě rozhýbat, ale nešlo to,“ vracel se Petr Zapalač k zákroku, který ho vyřadil ze hry. „Přitom nešlo o nic těžkého, sám jsem rozdal daleko těžší,“ dodal. Hned ve středu absolvoval vyšetření u lékaře.

„Bohužel prognózy nejsou dobré. Doktor mi dal injekci a řekl mám přetržené vazy v koleni a sezona pro mě skončila. Je to blbé. Stalo se to v době, kdy potřebujeme být všichni zdraví,“ pronesl smutně dvaatřicetiletý záložník. „Místo, abych hrál, budu trpět na tribuně. Musíme se semknout,“ hlásí Petr Zapalač.

Opava po dvou domácích výhrách nezvládla zápas v Uherském Hradišti. „Zaspali jsme trestuhodně začátek zápasu. Dostat dva góly v prvních pěti minutách je smrt. Udělali jsme chyby, které se v lize trestají,“ ohlížel se za nepovedeným Slováckem.

Vstupenky na zápas s Příbramí »

Situace ve skupině o záchranu se po úterku zamotala a to díky vítězství Příbrami na Bohemce. „Abych pravdu řekl, nečekal jsem to. Příbram překvapila. Teď jede k nám, u nás bodovat nesmí,“ má jasno Petr Zapalač.

Příbramští nemají špatný tým. „Jejich hra se točí okolo Matouška. Dává góly, vytváří šance. Musíme si ho pohlídat. Když nedostane prostor, Příbram ztrácí na síle,“ míní autor dvou opavských gólů v letošní sezoně. „V těchto klíčových utkáních ale rozhoduje také to, jak má kdo nastavenou hlavu. Věřím, že se dobře připravíme a vyhrajeme,“ říká Zapalač.

Trenér Ivan Kopecký má problémy se složením sestavy. Marodka a k tomu karetní tresty. „Není to jednoduché. My se musíme semknout. Tenhle zápas je nejdůležitějším v sezoně. Za každou cenu ho musíme zvládnout. Věřím, že nám i pomohou fanoušci,“ končí povídání.

Sobotní zápas startuje v 17 hodin.


sdílet