Záchrana? Neskutečné emoce, hlásí Schaffartzik. Gól věnuje dědovi

22. 5. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Svou brankou v závěru prvního poločasu poslal Slezský FC do vedení v klíčové bitvě s Příbramí. Univerzál Jan Schaffartzik musel zaskakovat na pravé straně obrany a svou roli zvládl skvěle.

Honzo, zápas s Příbramí jste zvládli a máte jistou záchranu. Paráda, že?
Jsem neuvěřitelně moc spokojený, ani nevíte jak. Splnil se mi další sen. Dal jsem gól, který věnuji svému dědovi. Není na tom extra dobře, ale je to můj velký fanoušek stejně jako všichni z celé rodiny. Udrželi jsme se v lize, v což moc lidí hlavně po tom začátku nevěřilo. Hráli jsme několik zápasů v Brně, ale nakonec jsme to zvládli. Je to neskutečný pocit.

V prvním poločase jste byli aktivnější, vedli jste a měli další šance. Pak ale soupeř srovnal...
Vždy, když v zápase dostanete gól na 1:1 dvacet minut do konce, je to těžké. Hraje se o bytí a nebytí v lize, o to je to nepříjemnější. Na psychiku je to vždy náročnější, ale s podporou našich fanoušků jsem věřil, že uspějeme. Měli jsme docela dost standardek, byli jsme v nich lepší než Příbram. Měli jsme větší drajv i chuť po vítězství. Věřil jsem, že to tak doklepneme.

Už v prvním poločase jste mohl otevřít skóre, ale sám před bránou jste nezakončil... Co se přihodilo?
Střílel jsme skoro do prázdné branky, ale balon se mi zasekl pod nohou. Na druhou stranu jsem věřil, že tam bude nějaká trma a byla tam vrma. (směje se)

V závěru první půle jste se dočkal gólu a slavil jste hodně emotivně...
Byl to pro mě neskutečně emotivní moment, asi nejkrásnější moment kariéry. Bylo tam sluníčko, moc jsem neviděl a šel jsem hlavně trefit balon na branku, to je základ.

Opět jste udeřili z vynikajících standardek. Zachránily vás v lize?
Máme je silné, protože na ně máme výborné zahrávače. Zavoš, předtím i Zap nebo Jursič je kopou výborně. Když si nacvičíme, že tam půjde balon, skutečně tam přijde.

Emoce jsou podobné jako po postupu?
Možná ještě větší! Zůstáváme v lize i potom, co nám skoro nikdo nevěřil. Navíc jsme se vyhnuli baráži, tím je to ještě umocněné.


sdílet