Záchranu vystřelil Opoku Bernadina! Nejdůležitější gól kariéry, září

19. 5. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Byl na hřišti sotva minutu, když po standardce Pavla Zavadila a následném hlavičce Dominika Simerského se k němu odrazil míč a bum! Endy Opoku Bernadina se stal nečekaným hrdinou sobotního duelu s Příbramí, když svou trefou zajistil Opavě záchranu v nejvyšší soutěži.

„Je to něco úžasného, nemám slov. Jsem rád, že jsme vyhráli. Je jedno, kdo dal vítězný gól, hlavní je, že jsme zvítězili. Jsem obrovsky šťastný, fakt nevím, co říct,” souká ze sebe šťastný hrdina.

Jak viděl svůj zásah? „Balon přišel do vápna a já jsem jen koukal, kam se odrazil. Šel jsem pro něj a poslal jsem ho do branky. Je mi 24 let, nemám za sebou dlouhou kariéru, takže je to zatím můj nejdůležitější gól,” směje se holandský útočník.

„Hlavně bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří vytvořili parádní atmosféru. Byl to těžký zápas a příznivci nám hodně pomohli. Rád bych poděkoval i všem lidem z týmu i klubu – trenérovi, realizačnímu týmu, technickému řediteli, všem. Bylo to naše společné vítězství!” pokračuje borec, který coby žolík skóroval ve dvou ligových zápasech v řadě.

Opavští zůstávají mezi elitou a mohou slavit. „To je jasné, určitě! Budeme slavit všichni společně,” velí Endy Opoku Bernadina. Bude pivko? „Asi jo, ale já pivo vůbec nepiju. I tak se ale budu bavit,” usmívá se.

Slezané zakončí ligový ročník utkáním v Ďolíčku, kde jsou doma Bohemians 1905. Opavě už o nic nepůjde „Ale upřímně: Ten zápas chceme také vyhrát. Jsme na tom dobře a chceme zvítězit pokaždé. A zda nastoupím? To je na trenérovi. Budu muset tvrdě makat a on rozhodne. Uvidíme,” uzavírá Endy Opoku Bernadina.


sdílet