Motivace? Ta Opavě v Ďolíčku rozhodně chybět nebude

24. 5. 2019
Redakce

Opava – Zápas bez nervů? Přesně takový čeká v sobotu ve vršovickém Ďolíčku na fotbalisty Slezského FC Opava. Nováček FORTUNA:LIGY má na rozdíl od domácích jistou prvoligovou záchranu.

Opavský výběr si může sobotní duel užít. „Doufám, že z hráčů to spadlo. Hrát pod takovým tlakem není jednoduché, věřím, že se to projeví na hřišti. Pro nás je to zápas, ve kterém se budeme snažit, aby hráči ukázali, co v nich je bez tlaku,“ řekl trenér Opavy Ivan Kopecký.

I když mají Slezané ligovou jistotu, motivaci uspět mají. „Problém s motivaci rozhodně nemáme. Hrajeme v Praze, je to další ligový zápas. Kluci hrají o prémie, o své jméno. To, že jsme zachráněni neznamená, že bychom měli něco vypustit,“ podotýká opavský stratég.

Otázkou je, v jaké sestavě opavský výběr nastoupí. Trenér možná dá šanci hráčům ze širšího kádru, mezi které patří třeba mladý záložník Souček. „Musím říci, že přemýšlíme nad tím, že šanci dostanou hráči, kteří nebyli tolik vytěžování. Tahle varianta je možná,“ přemýšlí nahlas trenér Slezského FC.

Co lze očekávat od hry Klokanů? „Myslím si, že pro Bohemku je složité hrát pod velkým tlakem. Půjdou do toho od začátku naplno, na druhou stranu musí být obezřetní směrem dozadu. Ve snaze o útok to mohou otevřít. Nečeká nás jednoduchý zápas. Bohemka je soupeř, který má svou kvalitu,“ míní Ivan Kopecký.

Jeho svěřence čeká po utkání zasloužená dovolená. „Hned po sobotním utkání mají kluci volno. Liga začíná za chvíli. Dovolená totiž nebude dlouhá,“ dodal.

Sobotní zápas v Ďolíčku má výkop na programu v 17 hodin.


sdílet