SFC má novou organizační strukturu, ředitelem je Machovský

3. 6. 2019
Klub | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Slezský FC Opava mění svou organizační strukturu. Nově byla vytvořena funkce ředitele společnosti, kterým se stal Petr Machovský (na snímku vlevo).

„Situace mě zavála mezi Opavu a Ostravu do Dolního Benešova, kde už dvanáct let působím ve výkonnostním fotbalu. Jsem fanouškem regionálního fotbalu, a co se týče mé koncepce, našli jsme společnou řeč na magistrátu města i představenstvu klubu. Jsem tady od toho, abych garantoval komfortní prostředí pro zaměstnance. Budu zodpovídat za hospodářskou stránku klubu,“ vysvětluje Petr Machovský.

Jaké má plány do budoucna? „Co se týče vizí, jsou dvě – dlouhodobá a krátkodobá. V tuto chvíli jde o hlavně to, abychom na zastupitelstvu předložili finanční plán a zároveň musíme zahájit jednání kolem A-týmu, protože čas běží. Chci dementovat spekulace, že přijde nové vedení a v klubu se budou dít veletoče. Všichni zaměstnanci mají mou plnou důvěru,“ tvrdí ředitel Slezského FC.

„Krátkodobým cílem je revidovat stanovy akciové společnosti i spolku. Účetnictví od A-týmu až po správu stadionu bude transparentní. Našli jsme shodu v práci s mládeží, což je náš dlouhodobý cíl. Konkrétně bych ho chtěl prezentovat na tiskové konferenci před startem sezony,“ pokračuje.

O tom, zda Slezský FC bude pokračovat v nejvyšší soutěži, rozhodne městské zastupitelstvo na svém jednání v pondělí 10. června na základě předloženého finančního plánu. „Město opavský fotbal plně podporuje. Rozpočet klubu chceme nastavit na zhruba 52 milionů. Máme připraveny veškeré podklady, na Radě města Opavy jsme odsouhlasili tento dokument a předložili ho zastupitelstvu ke schválení. Chceme vytvořit takové podmínky, aby se tady mohla hrát první liga důstojně,“ informuje místopředseda představenstva SFC Michal Kokošek.

Změny v kádru? Odchod Smoly je potvrzen, končí i Radić

Na pondělní tiskové konferenci padaly i otázky na složení hráčského kádru. „Zatím jsou známy dvě změny. Odchází Tomáš Smola a smlouva nebyla prodloužena Marko Radičovi. Změny zřejmě nastanou také v realizačním týmu, ovšem ne na trenérských postech. Co se týče hráčského kádru, bude záležet na podpoře města a financích, které budou k dispozici pro zkvalitnění kádru,“ bere si slovo generální manažer Alois Grussmann.

„Jsem moc rád, že jsme zůstali v lize. Hráči, realizační tým i fanoušci zaslouží velké poděkování. Respektuji záměry města i nynější změny, které se v klubu udály. Ale až čas a výsledky ukáží, zda jde všechno ve prospěch sportu,“ dodává Grussmann. „Ze sportovního úseku přišel určitý požadavek a jsem pro ho plně podpořit. Musíme najít zdroje v rozpočtu a přesunout je tímto směrem,“ připoje Petr Machovský.

Ten by se rád zaměřil také na komunikaci s fanoušky. „Chci si s nimi sednout, potřebujeme spolu mluvit. Chci vést komunikaci, protože různé útoky a napadání klubu pouze ubližují. Teď nás ale tlačí čas. Musíme hlavně tvrdě pracovat, abychom šli do přípravy v pozitivním duchu,“ uzavírá nový ředitel společnosti.


sdílet