Tomáš Smola odchází z Opavy, končí i Marko Radić

4. 6. 2019
Redakce

Opava – Slezský FC opouští dva fotbalisté. Opavský dres už nebude oblékat útočník Tomáš Smola. Po třech letech v Opavě končí i srbský univerzál Marko Radić.

Vytáhlý snajpr Tomáš Smola přišel do slezské metropole v létě roku 2016 a hned ve své první sezoně nasázel za Opavu devět branek ve Fortuna národní lize. V dalším ročníku výrazně pomohl Slezskému FC k postupu do nejvyšší soutěže, když se blýskl jedenácti zásahy.

Ofenzivní oporou SFC byl také ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži. Nastřílel devět gólů a na další čtyři nahrál. Byl také u slavného tažení MOL Cupem, kdy Opava došla až do finále. Důrazný útočník vstřelil v Opavě celkem 36 branek. Nyní míří do ostravského Baníku, který jeho příchod oficiálně potvrdil.

„Tomáš Smola k nám přišel coby volný hráč a jako takový od nás i odchází. Odvedl u nás kus poctivé práce, za kterou mu patří velké poděkování. Měli jsme velký zájem, aby u nás pokračoval, a byť to tak nedopadlo, rozcházíme se v dobrém. Do budoucna mu přejeme jen vše dobré,“ říká generální manažer Slezského FC Alois Grussmann.

„To samé lze říct o Marku Radićovi, na kterého bylo vždy spolehnutí. I když toho u nás neodehrál tolik, kolik by si možná představoval, vždy se choval příkladně jako profesionál,“ pochvaluje si Grussmann.

Srbský fotbalista dorazil do Opavy ve stejné době jako Tomáš Smola. Třiatřicetiletý univerzál byl platný jak v obraně, tak na postu defenzivního záložníka. V dresu Slezského FC absolvoval řadu náročných duelů a teď se loučí. Jeho kroky nyní míří na Slovensko. „Děkujeme mu za spolupráci a přejeme hodně zdaru do dalšího angažmá,“ pochvaluje si Grussmann.


sdílet