Opava jde do přípravy se čtveřicí nových tváří. Přichází Dedič a Mondek

14. 6. 2019
Redakce | FOTO: Jaroslav Rovňan

Opava – Fotbalisté Slezského FC Opava v pátek odpoledne zahájili společnou přípravu na nadcházející sezonu FORTUNA:LIGY. V opavské šatně nechyběly ani nové tváře.

Slezský FC už může počítat se dvěma posilami. První z nich je slovenský záložník Karol Mondek. Osmadvacetiletý středopolař naposledy působil v polském celku Raków Częstochowa. Dříve působil na Slovensku či v Nizozemsku. Na českých trávnících se ukázal v dresu ostravského Baníku.

Druhý potvrzený příchod hlásí Opava v útoku. Z Třince se do slezské metropole stěhuje útočník René Dedič. Slovenský kanonýr v uplynulé sezoně nasázel za třinecký tým osm branek ve Fortuna národní lize, na další čtyři góly nahrál. Celkem se ve FNL trefil už třicetkrát.

„Za příchody těchto hráčů jsme rádi. Dedič je urostlý hráč s dobrými fyzickými parametry. Dokáže hrát zády k bráně, je to hráč do koncovky. Co se týče Mondeka, jde o rychlostní typ fotbalisty. Umí hrát ve středu hřiště jako podhrot i na kraji. Čekáme od něj přínos v předfinální a finální fázi,“ říká na adresu posil sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.



V kabině áčka už nefiguroval Tomáš Smola, který se připravuje s Baníkem, Marko Radić, jemuž skončila smlouva, a Jakub Janetzký, jenž aktuálně vyjednává o přestupu z Jablonce do Zlína.

Změnu hlásí i realizační tým. Končí trenér brankářů Michal Kosmál, kterého nahradil David Hampel. Ten naposledy působil v akademii olomoucké Sigmy. „Michalovi děkujeme za kus práce, který pro celý náš klub odvedl, a přejeme mu hodně zdaru.“

Na startu přípravy, kde nechyběli talentovaní mladíci z devatenáctky Adam Ščudla, Adam Gorčica, Tomáš Koschatzký a Dominik Kuča, hlásili i další dva nováčci – devatenáctiletý záložník Jakub Matoušek z olomoucké Sigmy a dvaadvacetiletý krajní obránce Marek Václav ze slovenské Dubnice. „Jsou u nás na zkoušce,“ upřesňuje Grussmann s tím, že další nové tváře se v Opavě mohou objevit v průběhu příštího týdne.








sdílet