Opava je pro mě krok dopředu, hlásí Mondek. Co chce dokázat?

23. 6. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Odmítl Polsko, Opavu vzal jako výzvu. Slovenský šikula Karol Mondek chce v české lize znovu prorazit. Częstochowe pomohl k postupu, teď chce být platným hráčem Slezského FC Opava. I když měl odchovanec Trenčína na stole jiné nabídky, ta od Aloise Grussmanna vyhrála.

„Na své poslední angažmá nedám dopustit. Bylo mi i trochu smutno z toho, že končím. V Polsku byla výborná parta v kabině. Nicméně Opava je pro mě novou, velkou výzvou. Česká liga začíná mít zvuk. Věřím, že jsem se rozhodl správně,“ poznamenal osmadvacetiletý fotbalista.

Do fotbalového světa ho uvedl mateřský Trenčín. V barvách klubu pod Trenčínským hradem si nevedl vůbec špatně. Velkou měrou se podílel na mistrovském titulu i výhře ve Slovenském poháru. „Bylo to úžasné. Dařilo se nám na všech frontách,“ přehrává si v hlavě vzpomínky fotbalista, který za klub svého srdce odehrál devětaosmdesát zápasů v lize, ve kterých vstřelil pět branek.

Ještě před titulem si odskočil na zkušenou do Holandska. Za druholigový AGOVV Apeldoorn vyběhl do čtrnácti zápasů. „Trenčín má holandského majitele. Díky němu jsem se dostal na své první zahraniční angažmá. Pro mě cenná zkušenost,“ přiznává s odstupem času.

Poslední čtyři roky strávil mimo Slovensko. S ostravským Baníkem zažil sestup i návrat mezi elitu. „Vím, jaká panuje rivalita mezi Opavou a Baníkem. Vzájemné zápasy jsou velké, sám jsem to zažil na vlastní kůži. Nyní jsem v Opavě, chci být jejím platným hráčem, týmu pomoci a fanouškům ukázat, že na ligu mám,“ podotkl Karol Mondek, který dal mimochodem v dresu Baníku Opavě gól.


sdílet