Reprezentace se ukáže ve Slezsku, Opava hostí zápasy devatenáctky

7. 7. 2019
Redakce | FOTO: fotbal.cz

Opava – Velká čest pro Opavu, stadion v Městských sadech už v srpnu přivítá českou reprezentaci do 19 let, která na opavském trávníku sehraje generálku s Gruzií před startem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Zápas s Gruzií je na programu v úterý 6. srpna s výkopem od 18 hodin. V říjnu se pak v Opavě uskuteční další tři zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, které hostí Severní Irsko. Český výběr ve skupině narazí na výběry Norska, Ázerbájdžánu a San Marina.

„Pro celý klub a myslím si, že i město Opavu, je obrovská čest přivítat na našem stadionu reprezentaci do 19 let, ve které navíc nastupuje i náš talentovaný brankář Jan Vyklický. Věříme, že národnímu týmu jsme schopni připravit ideální podmínky a prvotřídní servis, aby se celá výprava cítila v Opavě jako doma,“ slibuje technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

„O tom, že se bude hrát v Opavě bylo rozhodnuto teprve nedávno. Jednání s FAČR byla dlouhá a intenzivní. První kontakty proběhly už někdy na podzim loňského roku po rekonstrukci hrací plochy, která byla pro organizátora zásadní. Jsme rádi, že v Městských sadech můžeme hostit tyto prestižní zápasy. Doufám, že se reprezentační výběry budou do Opavy znovu pravidelně vracet nejen díky kvalitnímu zázemí, ale i skvělé divácké podpoře,“ dodává Rovňan.

Není to zdaleka poprvé, kdy se ve slezské metropoli představily výběry českého nároďáku. V srpnu roku 2012 v Městských sadech sehrála přípravný zápas česká reprezentace do 20 let s Polskem, o půlroku později v Opavě proti stejnému soupeři nastoupila osmnáctka.

V roce 2014 Městské sady hostily i kvalifikační utkání ženské reprezentace o postup na mistrovství světa 2015 v Kanadě s Estonskem a před třemi lety české reprezentantky v Opavě sehrály zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti soupeřkám z Gruzie.


sdílet