Pocta pro Vyklického: Mladý opavský brankář míří na mistrovství Evropy

10. 7. 2019
Redakce

Opava – Je to definitivní. Brankář Slezského FC Jan Vyklický figuruje v konečné nominaci české reprezentace do 19 let pro evropský šampionát v Arménii, který co nevidět vypukne.

Národní tým absolvoval krátké soustředění v Horním Bezděkově, které završil přípravným utkáním s rezervou Viktorie Plzně a prohrál 0:2. Kouč reprezentační devatenáctky Jan Suchopárek následně oznámil finální nominaci, v níž nechybí ani opavský odchovanec Jan Vyklický.

„Kádr je kvalitní. Základní osa je taková, jaká má být. Sázet budeme na týmový výkon, a když někdo vylétne jako jednotlivec, tím líp,“ podotkl trenér nároďáku Jan Suchopárek. Jeho mužstvo zamíří do dějiště turnaje ve čtvrtek odpoledne.

O víkendu budou reprezentanti ladit v Jerevanu, kde v pondělí 15. července od 19 hodin vyzvou Francii. Ve čtvrtek 18. července pak Češi změří síly s Norskem (16.45) a na závěr skupiny narazí v neděli 21. července na Irsko (19.00). Všechna utkání bude v přímém přenosu přenášet stanice ČT sport.

Nominace české reprezentace do 19 let na mistrovství Evropy v Arménii
Brankáři: Matěj Kovář, Jan Vyklický.
Obránci: Daniel Finěk, Michal Fukala, David Heidenreich, Lukáš Hušek, Zbyněk Konopásek, Václav Míka, David Zima.
Záložníci: Michael Hönig, Filip Kaloč, Michal Kohút, David Macháček, Jakub Selnar, Patrik Slaměna, Tomáš Solil, Tomáš Zlatohlávek.
Útočníci: Tomáš Kepl, Vasil Kušej, David Píchal.
sdílet