Opava se ukáže na jihu Čech, u nováčka chce uspět

14. 7. 2019
Redakce

Opava – A je to tady, Slezský FC jde do boje. V Českých Budějovicích čeká na výběr trenéra Ivana Kopeckého domácí Dynamo.

Jihočeši jsou nováčkem, nicméně kádr mají velmi slušný, navíc v létě doplněný o mladé pušky ze Sparty v čele se Zinedinem Mustedanagičem. „Nečeká nás lehké utkání. Budějovice doplnily už tak slušný kádr o mladé hráče ze Sparty, kteří si už něčím prošli. Jako nováček budou chtít stoprocentně uspět, na druhou stranu budou pod velkým tlakem, a to může být naše výhoda,“ poznamenal opavský trenér Ivan Kopecký.

Opavští rozhodně v sobotu po obědě nevyrazili k zápasu se svěšenými hlavami. „Musíme být koncentrovaní od první do devadesáté minuty. V přípravě jsme zaměřovali na přechodovou fázi, věřím, že se do šancí dostaneme a nějakou proměníme,“ podotkl opavský stratég.

O sestavě úplně jasno nemá. „Nějakou představu mám, ale rozhodneme se těsně před zápasem, a to i s ohledem na zdravotní stav hráčů,“ přiznal Kopecký.

Zápas Popradem nedohrál Hrabina. „Matěj začal trénovat, jeho stav je dobrý. Jsem rád, že se do tréninku zapojil i Petr Zapalač, ten se ale bude rozehrávat v béčku,“ objasnil trenér.

V Českých Budějovicích stoprocentně nevyběhne na hřiště útočník Václav Juřena. „Dostal zánět do těla, naštěstí se jeho stav zlepšuje, momentálně bere antibiotika,“ zakončil Ivan Kopecký.

Nedělní zápas na Střeleckém ostrově má výkop v 16.30. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Ondřej Ginzel, asistovat mu budou pomezní sudí Matěj Vlček a David Hock. Čtvrtým rozhodčím je Karel Hanousek, delegátem FAČR je Michal Beneš a technickým delegátem je Petr Mikel.

Stadion na mapě


sdílet