Jurečka zařídil první výhru a myslí na Příbram: Bývá to vyhrocené

16. 7. 2019
Redakce

České Budějovice – Premiérovým střelcem Slezského FC v nové sezoně se stal Václav Jurečka. Opavský odchovanec svou brankou sestřelil nažhaveného ligového nováčka z Českých Budějovic a zajistil Opavě tři body.

„Ani nevím, jak to celé vzniklo. Dostali jsme se do středu a nějak to tam vyplavalo. Snažil jsem se sklopit nárt, ať hlavně trefím bránu, což se mi povedlo. Jsem rád, že mi to tam spadlo,” přiznává Václav Jurečka.

Jeho gól nakonec zůstal jediný, byť po změně stran Dynamo opavské fotbalisty zatlačilo. Do šancí se ovšem Jihočeši dostali prakticky až v nastaveném čase, kdy ale vítězství Slezanů pohlídal jistými zákroky brankář Vilém Fendrich.

„Druhý poločas nebyl z naší strany ideální. Zalezli jsme, ale bylo důležité, že jsme přestáli tlak domácích. Jsem rád, že jsme to ukopali a vyhráli jsme. Moc šancí jsme totiž jinak neměli,” uvědomuje si opavský rychlík.

Teď před sebou má opavské mužstvo premiérový domácí zápas. Do Městských sadů dorazí příbramská letka. „Zápasy s Příbramí jsou v poslední době dost vyhrocené. Uvidíme, ale myslím si, že se diváci mají na co těšit,” uzavírá Jurečka.


sdílet