Prohra 1:4? Paradoxně to byl zatím nejlepší výkon, říká Kopecký

28. 7. 2019
Redakce

Mladá Boleslav – Nedělní bitvu ve městě škodovek rozehráli skvěle. Opavští vedli díky gólu Dediče a měli i další šance. Ty ale neproměnili, mladoboleslavský tým skóre otočil a vyhrál 4:1. Co po kruté prohře říkal kouč Opavy Ivan Kopecký?

„Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání a dali jsme pěknou branku. Vydařil se nám celý první poločas co se týče kombinace i přechodové fáze. Za stavu 1:0 měl stoprocentní šanci Mondek, byla tam i hlavička Jurečky. Domácí během půle prostřídali sestavu a oživili hru. Inkasovali jsme dvě branky, přičemž ta druhá neměla padnout,” mrzí Kopeckého.

„Ve druhé půli jsme dostali smolnou tečovanou branku na 3:1. Soupeř byl produktivnější a důraznější v šestnáctce, což rozhodlo. Je to škoda, protože jsme mohli dosáhnout alespoň na bod. V jednu chvíli jsme mohli lépe držet balon. Po zisku míče jsme se úplně nedostali do hry a soupeř si pomohl jednoduchou hrou na Komličenka,” pokračuje opavský kouč.

Tomu chyběly dvě klíčové opory. Do hry se nedostal zkušený středopolař Pavel Zavadil ani důležitý stoper Jaroslav Svozil. „Pavel měl problém s mezižeberními svaly. Necítil se a my jsme nechtěli riskovat, takže jsme mu dali volno. Jarda Svozil měl menší zranění kotníku, do příštího zápasu by ale měl být v pořádku,” vysvětluje opavský trenér

„Podali jsme slušný výkon, ze tří dosavadních utkání paradoxně ten nejlepší. Zatímco soupeř naše chyby potrestal, my ty jeho ne. Nechceme z toho dělat vědu. Musíme se poučit z chyb vzadu, a hlavně je potřeba být produktivnější. Vytvářeli jsme si šance, což je dobře, ale nejdůležitější je příležitosti proměňovat,” dodává na závěr Ivan Kopecký.


sdílet