Neměli jsme kvalitu, přiznává Fendrich. Přišel o svou neprůstřelnost

29. 7. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Miloš Moc

Mladá Boleslav – 215 minut trvala neprůstřelnost opavského brankáře Viléma Fendricha v novém soutěžním ročníku FORTUNA:LIGY. Byť ve městě škodovek dělal, co mohl, zlikvidoval spoustu šancí domácího týmu, ze hřiště odcházel zklamaný.

Mladá Boleslav totiž porazila Opavu v jednoznačném poměru 4:1. Loni na stejném trávníku schytali Slezané dokonce šestibrankový výprask. „Asi to není zdejším klimatem, ale neměli jsme kvalitu. Kdybychom v prvním poločase dotáhli do konce některé akce, mohlo se to vyvíjet úplně jinak. Mladá Boleslav ale byla lepší a zaslouženě vyhrála,” přiznává gólman Slezského FC Vilém Fendrich.

Navzdory krutému výsledku 1:4 si Opava dokázala vytvořit řadu příležitostí. „Šancí bylo na obou stranách spousta, ale Mladá Boleslav byla daleko lepší v jejich řešení. Domácím se podařilo šance vyřešit gólově, což byl ten rozdíl mezi námi a Mladou Boleslaví,” hlásí opavský brankář.

Ten svedl mnoho osobních minisoubojů s Murisem Mešanovićem, řadu z nich vyhrál. Ovšem nejprve se smál bosenský útočník Mladé Boleslavi, jenž povedenou pumelicí srovnal na 1:1. „Pro gólmana to byla těžká střela. Trefil to hezky na zadní tyč,” pokyvuje Fendrich. „Zákroků bylo zase dost, těžko se vybírá ten nejtěžší. Jsem rád, že se mi zase podařilo chytit něco navíc, ale v konečném důsledku nemůžete mít dobrý pocit, když to skončí 1:4,” pokračuje.

Domácí kouč Jozef Weber udělal ještě v první půli dvojí řez a do hry po půlhodině poslal Mešanoviće a Matějovského. „Bylo to pro ně oživení, protože na jednoho útočníka se moc do hry nedostávali. Moc jim to nesedělo, ale když začali hrát na dva hroťáky, zvedli se,” všímá si Fendrich.

Opavští tak přišli o svou neporazitelnost, byť nehráli špatně. „Měli jsme nejlepší hru v porovnání s předchozími zápasy. Na druhou stranu jsme vyrobili spoustu nevynucených ztrát, a když ztrácíte balony, týmy jako Mladá Boleslav to umí potrestat, což se nyní potvrdilo,” dodává.


sdílet