Derby je tady. Kabina je nažhavena, hlásí kapitán Žídek

1. 8. 2019
Redakce

Opava – Zápas podzimu je tady. Opavský stadion v Městských sadech bude dějištěm velkého slezského derby. Žluto-modrá kabina je natěšena. Kapitán týmu Jan Žídek věří, že jeho tým může být úspěšný a tři body zůstanou doma.

„Pro nás odchovance je to nejvíce, co může být,“ podotkl opavský kapitán. „Už cestou z Boleslavi jsme přepnuli na Baník. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli. Potřebujeme k tomu i velkou podporu našich fanoušků. Věřím, že budou tradičně dvanáctým hráčem,“ pokračuje Jan Žídek.

Opava vstoupila do sezony dobře, nic na tom nemění ani nedělní porážka v Mladé Boleslavi. „Bodově jsme na tom dobře. V Boleslavi nám to nevyšlo, ale bylo to slušné. První dvě výhry se nám podařilo uhrát dobrou defenzivou s kapičkou štěstí. Na tom chceme stavět,“ sumarizuje čtyřiatřicetiletý obránce.

Silnou ofenzivní zbraní Baníku jsou dva ještě nedávní hráči Opavy Tomáš Smola s Nemanjou Kuzmanovićem. „Může být naší výhodou, že je známe. V zápase se ale nedíváte vpravo vlevo. Každopádně jim nedarujeme ani metr,“ zdůrazňue Jan Žídek.

Byť oba zmiňovaní sedí v kabině velkého rivala, v kontaktu s Opavou jsou. „I když odešli do Baníku, pořád jsme kamarádi. Ale k žádnému hecování zatím nedošlo,“ osvětluje opavský kapitán.

Podle slov zkušeného zadáka se již oba protivníci až tak moc překvapit nemohou. „Známe se dobře. My musíme pokračovat v naší ofenzivní hře, kterou jsme předvedli v Boleslavi. Věřím, že můžeme být úspěšní ze standardních situací,“ míní Jan Žídek, který věří, že se do opavské sestavy vrátí Pavel Zavadil s Jaroslavem Svozilem.

O derby je velký zájem, čeká se plná dům. „Na fotbal se chystají lidé, kteří tolik normálně nechodí. Sám jsem pocítil velký zájem o lístky. Všechny zájemce se mi podařilo uspokojit,“ zakončil Jan Žídek.

Páteční bitva začíná v 18 hodin.


sdílet