Standardky? Nebylo to ono, přiznává Kopecký po derby

3. 8. 2019
Redakce

Opava – Dřeli na doraz, vytvořili si řadu šancí, jenže skórovat nedokázali. Fotbalisté Slezského FC v derby podlehli ostravskému Baníku 0:2. Jak tolik očekávaný souboj hodnotil opavský kouč Ivan Kopecký?

„Jsme zklamaní, protože jsme cítili, že jsme měli na to bodovat. První poločas byl z naší strany po herní stránce velmi dobrý, chyběla tomu akorát branka. A pak se soupeř po jedné standardce dostal do vedení,“ posteskl si trenér Slezského FC.

„Ve druhém poločase už jsme se tam tolik nedostávali a přišlo docela brzké střídání. Trochu jsme to oživili, ale soupeř si to pohlídal. Nedařily se nám standardky, které byly vždy naší silnou zbraní. Navíc nás soupeř po naší útočné standardce vytrestal brejkem, kdy využil přečíslení. My se teď musíme poučit z chyb, které jsme udělali, a jet dál,“ nabádá Kopecký.

Poté, co skóre páteční bitvy otevřel ještě nedávno opavský útočník Smola, mohli domácí v závěru první půle slavit vyrovnání. Jurečka ale dopravil míč do sítě z ofsajdového postavení. „Nechci to moc komentovat, ale my jsme tam ofsajd neviděli,“ hlásí opavský kouč.

V závěru Slezský FC utahoval šrouby, jenže si nepomohl ani standardkami a vyšel střelecky naprázdno. „Když to tam dobře letělo, dali jsme gól, jenže nebyl uznaný. Asi by to změnilo ráz utkání. Standardky jsou o pohodě. Lítá nám to tam, máme z nich hodně šancí, ale tentokrát to nebylo ono,“ přiznává Kopecký.

Ten se musel obejít bez důležitého stopera Jaroslava Svozila, který nebyl zcela fit. „Svozil nebyl stoprocentně v pořádku. Nemělo cenu, abychom šli do velkého risku. Ještě nás čeká spousta zápasů. Místo něj nastoupil Schaffartzik a vedl si dobře. Uvidíme, zda Svozil bude moci nastoupit za týden v Jablonci. Doufejme, že už bude zdravotně v pořádku,“ přeje si trenér SFC.

Toho potěšil i výkon Reného Dediče, který byl velkým nebezpečím pro ostravskou defenzivu. „Byl dobře bráněný, přesto nadělal Baníku spoustu problémů. Myslím, že tomu chyběl pouze gól,“ dodává na závěr.


sdílet