V Opavě slavili čeští mladíci, přemohli Gruzii

6. 8. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Česká reprezentace do 19 let přípravný zápas s Gruzií zvládla. Na opavském stadionu v Městských sadech si poradila s výběrem Gruzie. Český tým poslal do vedení Kozák, jenže o čtvrthodinku později srovnal Moistsrapešvili. Rozhodnutí přišlo v závěru, když po necelé minutě na hřišti trefil výhru české devatenáctky střídající Lukáš Cienciala a třetí gól přidal Daniel Kosek.

Čeští mladíci začali dobře a už po třinácti minutách hry je do vedení krásnou střelou do šibenice Kozák. Kozlův výběr dál zaměstnával obranu soupeře, jenže pak udeřil gruzínský tým. Ránu Azarova vyrazil brankář Markovič přímo k Moistsrapešvilimu, jenž pohotově dorazil míč do české brány a bylo vyrovnáno.

Pak se neujala Gabrielova dorážka po centru Radosty, technický obstřel Kozáka ani Vítova jedovka z ostrého úhlu, a tak se šlo do kabin za nerozhodného výsledku. Po změně stran nařídil rozhodčí Vojkovský penaltu pro Gruzii, ale Markovič fantasticky vychytal Azarova, a pak už zase útočila česká devatenáctka.

Šance Radosty i Firbachera skončily u výtečně chytajícího Kutaladzeho. Pak to přišlo. Střídající Cienciala nebyl na hřišti ani minutu, když se ve vápně dostal k odraženému balonu a uklidil ho nechytatelně k tyči – 2:1. Skoro sedm stovek diváků si žádalo další gól v gruzínské síti a dočkali se.

V nastaveném čase byl tam, kde měl být Kosek a po odrazu o tyči dorazil balon za záda Kutaladzeho. Český tým tak úvodní duel z dvojutkání s Gruzií zvládl a vyhrál 3:1. Odveta je na programu ve čtvrtek na půdě Frýdku-Místku.

Česká republika U19 – Gruzie U19 3:1 (1:1)

Branky: 13. Kozák, 83. Cienciala, 90+6. Kosek – 28. Moistsrapešvili.
Rozhodčí: Vojkovský – Bureš, Mikeska.
ŽK: Melikišvili a Charajšvili (oba Gruzie).
Diváci: 693.
Česká republika U19: Markovič – Čejka (82. Hošek), Gabriel (46. Cedidla), Vlček, Žilák (46. Karabec) – Červ (46. Pudhorocký), Vít (75. Kosař) – Ševčík (67. Zeronik), Kozák (46. Kosek), Radosta (82. Cienciala) – Firbacher. Trenér: Luboš Kozel.
Gruzie U19: Kutaladze – Melikišvili (46. Ackureli), Gelašvili, Jangidze, Kalandadze – Mekvabišvili (63. Lominadze), Nonikašvili (85. Čichradze), Guljašvili, Azarov (85. Mesjačenko) – Moistsrapešvili (72. Askurava) – Jakobidze (72. Charajšvili). Trenér: Ramaz Svanadze.
sdílet