Opava míří do Jablonce, Kopecký apeluje na lepší defenzivu

10. 8. 2019
Redakce

Opava – Z posledních dvou zápasů vyšli opavští fotbalisté naprázdno. Podaří se jim bodovat v Jablonci? Odpověď na tuto otázku budeme znát v neděli večer.

Je třeba říci, že v loňském ročníku Severočeši Slezanům seděli. „Ale čeká nás soupeř, který sice prošel obměnou, má marodku, ale i přesto disponuje na české poměry velmi kvalitním týmem,“ řekl na úvod trenér Opavy Ivan Kopecký.

„Jablonec je favoritem, ale my chceme uspět,“ zvedl prst. „Jablonečtí mají nebezpečné brejky, má rychlostní typy hráčů, k tomu nebezpečné standardky. Řada hráčů, byť i mladšího věku má zkušenosti z pohárové Evropy,“ pokračoval šéf opavské lavičky.

Severočeši ve svém posledním domácím ligovém vystoupení dali šestku Jablonci. „Slovácko bylo více na míči, ale neustálo domácí brejky. Na to si musíme dát pozor,“ řekl ještě Kopecký.

Slezané zatím v novém ročníku odehráli čtyři zápasy, ze kterých vytěžili šest bodů. Paradoxně v duelech, které jim vyšly herně, nebodovali. „Směrem dopředu jsme byli hodně nebezpeční, vytvářeli jsme si šance, to bylo v pořádku. Dozadu máme ale okénka, a za to nás soupeři trestají,“ poznamenal kouč Slezského FC.

Do opavské sestavy by se po zranění měl vrátit Jaroslav Svozil, naopak chybět bude nejspíše Pavel Šulc, kterého trápí viróza.

Nedělní duel na Střelnici má výkop v 16.30.

Bilance s Jabloncem? Máme mírně navrch

Náš tým se v lize s Jabloncem utkal osmnáctkrát. Osmkrát zvítězil, třikrát skončil zápas nerozhodně a sedmkrát se radovali Severočeši. Celkem bylo v těchto duelech rozdáno 83 žlutých karet a dokonce šest červených. Nejlepším střelcem vzájemných utkání je třígólový Radim Holub. V sezoně 2001/2002 utrpěli Opavští s Jabloncem největší debakl, a to 0:5.


sdílet