Dominik Simerský: Na Zlín to neumíme, ale každá série jednou končí

16. 8. 2019
Redakce

Opava – Třikrát v řadě opavští fotbalisté prohráli. Po Mladé Boleslavi a Baníku padli v Jablonci. V sobotu se chtějí znovu odrazit k lepším zítřkům. Do cesty se jim ale postaví neoblíbený soupeř – Fastav Zlín.

Slezané to dlouhodobě na Ševce neumí. Loni s nimi neuhráli ani bod, v hlavě pak straší i porážka z finále MOL Cupu, která hodně bolela.

„Co jsem v Opavě, tak jsem Zlín ještě neporazil. Ať už se jednalo o přípravu, pohár nebo ligu,“ podotýká opavský stoper Dominik Simerský. „Každá série ale jednou končí. Věřím, že budeme úspěšní. Hrajeme doma a prostě potřebujeme tři body,“ má jasno pilíř opavské defenzivy.

Fastav je na tom obdobně jako Slezský FC, přitom na soupisce kvalitu má. „Může se to tak zdát. Špatný tým nemají, ale přišel nový trenér. Zvykají si na nový styl, musí si to sednout,“ míní Simerský. „Doufám, že to nebude ještě proti nám. Pokud nechytíte začátek sezony, poté je to složitější. Musíte to honit,“ dodal.

V akci viděl Zlín proti Teplicím. „Měli dobré momenty. Směrem dopředu hlavně Džafič s Poznarem, opomenout nesmím ani Fantiše. Na nás v obraně je, abychom je ubránili,“ poznamenal šestadvacetiletý zadák.

Opava doposud v pěti zápasech uhrála šest bodů. Stoprocentní byla paradoxně v utkáních, kdy herně nepřesvědčila. „Je to tak, na druhou stranu naše výkony jdou nahoru, pokud v nich budeme pokračovat a vyvarujeme se chyb v defenzivě, budeme odměněni. Mohli jsme bodovat jak proti Baníku, tak v Jablonci. Ale chybělo nám i to štěstí, které jsme v úvodních dvou kolech měli,“ vysvětluje Dominik Simerský.

Do opavské sestavy se vrátil po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním Jaroslav Svozil, stálý parťák Dominika Simerského. „S Jardou hraji pořád, jsme na sebe zvyklí. Lhal bych, kdybych řekl, že nám nechybí. Ale i Honza Schaffartzik odehrál výborné zápasy. Zastoupil Svozku skvěle,“ chválila opavská opora.

Simerský patří k nejlépe hodnoceným hráčům Opavy v letošní sezoně. „Po zápase nám chodí statistiky, kouknu na ně. Ale když prohrajete, není to ono. Navíc fotbal je kolektivní hra, důležitý je úspěch týmu,“ končí krátké povídání.

Sobotní zápas začíná v 17 hodin.


sdílet