Alois Grussmann vzkazuje: Pro hráče je podpora důležitá

21. 8. 2019
Klub

Opava – Závěr sobotního utkání mezi Slezským FC Opava a FC Fastav Zlín poznamenal zbytečný incident po třetí vstřelené brance hostujícího celku, kdy jedinci z řad domácích příznivců neuhlídali své emoce a do prostoru hrací plochy vhodili několik předmětů (kelímky a plastovou lahev).

Tímto došlo k přerušení utkání, za což Slezskému FC hrozí nejen finanční postih, ale taktéž další možné disciplinární tresty vůči klubu potažmo jeho fanouškům. Slezský FC Opava v žádném případě netoleruje chování těchto jedinců a tento čin jednoznačně odsuzuje.

Jednání těchto jedinců výrazně škodí dobré pověsti opavského klubu před širokou veřejností, partnery i celým fotbalovým hnutím. Slezský FC Opava si velmi váží všech slušných diváků a fanoušků, kteří klub podporují sportovním fanděním bez jakýchkoliv excesů. Fotbal jako takový přináší emoce jak na hřišti, tak v hledišti. V žádném případě by ale neměla být překročena mez slušnosti každého jednotlivého fanouška. Podpora našich příznivců je pro hráče povoleným dopingem a velice si jí vážíme.

„Fotbalisté podporu z tribun vnímají. Sám jsem sílu zdejšího prostředí zažil jako hráč, proto bych byl rád, aby se o ni kluci na hřišti mohli ve všech utkáních opřít,“ přeje si sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.

„Mohlo se zdát, že k eskalaci napětí přispělo i vyloučení Pavla Zavadila. Pavel je zkušeným hráčem a sám vyhodnotil, že jeho chování bylo nevhodné. Hovořili jsme spolu mezi čtyřma očima a velice ho mrzí, co se stalo. Dle našeho interního řádu byl pokutován a tento trest s pokorou přijal. K utkání už se ale nechce vracet a vyjadřovat. Svou pozornost nyní hodlá upřít na další těžké zápasy, které nás čekají, což všichni respektujeme,“ pokračuje.

„Za současné situace bych si především přál, abychom všichni společně podpořili naše kluky na hřišti sportovním fanděním. Fanoušci jistě mají možnost vyjádřit svůj kritický názor, ale v rámci slušnosti, duchu fair-play a respektu ke všem dalším aktérům utkání,“ dodává Alois Grussmann.


sdílet