Od remízy se můžeme odpíchnout, věří Svozil. Co říká o vyloučení?

3. 9. 2019
Redakce

Opava – Stabilní a důležitý prvek opavské defenzivy Jaroslav Svozil neprožívá zrovna povedené období. V Plzni ho trenér Ivan Kopecký ze hry stáhl už po první půli, proti Slavii zmizel spolehlivý stoper ze hry už ve 12. minutě kvůli červené kartě po sporném souboji s Júsufem Hilálem.

Proto byl Svozil velmi rád, že opavský tým i přes početní nevýhodu dokázal úřadujícímu mistrovi ze Slavie statečně vzdorovat a nakonec urval velmi cenný bod.

Jardo, jak jste viděl situaci z dvanácté minuty?
Byli jsme do sebe zaklínění. Když už, tak to mělo být za žlutou kartu. Červená je za mě přísná.

Nebýt VARu, nic se neděje a hraje se dál, že?
To ano, pan Berka nechal hru pokračovat. Video to vyhodnotilo jinak. Červenou kartou jsem byl překvapený. Byl to souboj tělo na tělo a brnkli jsme o sebe nohama. Takhle to rozhodčí spolu s VARem vyhodnotili, beru to jako fakt. Předtím jsem ale udělal chybu. Musím se dívat sám na sebe a ne si stěžovat. Klukům musím poděkovat, jak to odpracovali a vytěžili z těžkého zápasu bod.

Myslíte si, že je remíza zasloužená?
Hlavně musím poděkovat klukům, protože Slavia je fotbalově úplně někde jinde a pro nás je v momentálním rozpoložení, kdy jsme prohráli pět zápasů za sebou, bod velmi cenný. Můžeme se od něj odpíchnout.

Takže v opavské kabině je hned lepší vzduch?
Náladu to určitě zlepší, i když nejde o tři body. Musíme takhle pokračovat dál. Tvrdě pracovat a těžit z každého zápasu minimálně bod.

Hráli jste v neděli i za trenéra Ivana Kopeckého?
Měli jsme pět porážek v řadě, nabízelo se to. Hrajete za trenéra, za sebe, ale především a v první řadě za klub.

Utkání provázely protesty fanoušků, kteří dokonce vyklidili některé sektory. Co na to říkáte?
Vnímáme atmosféru, která nyní v Opavě panuje, ale musíme se soustředit na své výkony. To, co se děje mimo kabinu, je věcí jiných lidí v klubu.

Vám osobně se v poslední době přestalo dařit. V Plzni jste byl po první půli střídán, teď přišlo vyloučení...
Je to tak. V Plzni jsem zavinil gól, teď jsem byl ve stejné minutě vyloučený. Takový už fotbal někdy je, ale na světě jsou i horší věci. Teď se musím zvednout a makat dál.

Po reprezentační pauze hrajete v Olomouci, kde jste dřív působil, jenže budete chybět. Mrzí to dvojnásob?
Bude mě to mrzet, ale beru to jako fakt. Čeká nás ale spousta jiných zápasů. Snad trenéra přesvědčím a do sestavy se rychle vrátím.


sdílet