Potřebovali jsme vzpruhu, libuje si hrdina Šrom. Červená prý pomohla

3. 9. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Zatímco jeho protějšek Přemysl Kovář si na balon nesáhl, opavský brankář Vojtěch Šrom byl v duelu se Slavií v permanenci. Pustil jediný gól a zlikvidoval dalších deset střeleckých pokusů sešívaných. Stal se tak jedním z hlavních hrdinů nedělního svátku.

Co pro vás znamená po pěti prohrách bodovat?
Je to pro nás stupínek, od kterého se můžeme odrazit. Pro nás je to jenom dobře, potřebovali jsme nějakou vzpruhu. O to cennější je, že to bylo se Slavií.

Vyplatily se vám obrovská touha s bojovností, že?
Paradoxně, byť to tak úplně nechci říct, nám pomohlo, že jsme šli do desíti. Museli jsme se semknout, makat jeden za jednoho a zkrátka jezdit po zadku.

Co se vám honilo hlavou, když jste šli proti mistrovské Slavii brzy do deseti?
Vůbec nic. Kdyby mi mělo blesknout hlavou, že je to v čudu, tak se můžu sbalit a odejít ze hřiště. Můžeme si říkat, jestli to bylo na červenou nebo nebylo... Rozhodčí to posoudil, jak to posoudil. Pro nás to znamenalo, že se jeden stáhne na stopera a pokračujeme dál.

Docela jste si zachytal, že?
Konečně jsem něco chytil! Musím říct, že mě něco trefilo i v Plzni, ale tam jsme bohužel čtyřikrát inkasovali, takže jsem rád, že tentokrát to byl jen jeden gól. Ještě radši ale jsem, že jsme na konci dokázali vyrovnat a máme bodík.


Jakého z deseti zákroků si nejvíc vážíte?
Nevím, Stanciu trefil přímák hezky, ale nebylo to tak razantní. Situací bylo hodně. Třeba v prvním poločase to tam dával myslím Frydrych a já jsem to jen posunul kousek od sebe. Bylo jich tolik, že vůbec nemůžu říct.

Věřil jste, že dostanete šanci i po čtyřce v Plzni?
Takhle to bylo dané, že bych měl dostat šanci i proti Slavii a trenér mě po jednom zápase neodstřelil. Raději rozjezd proti dvěma nejlepším než proti dvěma nejhorším. V těchto zápasech není co ztratit, mohli jsme jen získat.

Jak moc vám získaný bod může pomoct?
To se teprve uvidí. Osobně doufám, že to bude odrazový můstek, který jsme potřebovali. Že zase budeme hrát svou hru a budeme vyhrávat. Potřebujeme body a musíme je brát všude.


sdílet