Pospěch bude ambasadorem mládeže, Navrátil končí v představenstvu

4. 9. 2019
Klub

Opava – Slezský FC hlásí velké změny. Patronem opavské mládeže se stane někdejší reprezentant Zdeněk Pospěch, naopak na postu místopředsedy představenstva končí Tomáš Navrátil. Sportovní manažer Alois Grussmann v klubu pokračuje stejně tak trenér A-mužstva Ivan Kopecký.

Vedení opavského klubu na úvod tiskové konference zhodnotilo činnost představenstva za období leden – červen letošního roku a vyhodnotili výsledky právního auditu a příčiny krize na počátku roku 2019.

Činovníci klubu apelovali na fanoušky, aby klub podporovali sportovním povzbuzováním a dodržovali návštěvní řád stadionu. Klub jednoznačně odsuzuje nevhodné chování na tribunách, ze kterého plynou vysoké pokuty ze strany FAČR. Došlo také na hodnocení sportovního úseku za letní období a představena byla i sportovní koncepce s výhledem na tři roky či představení plánovaných investic.

Klub projde i personálními změnami. Na pozici místopředsedy představenstva končí opavský primátor Tomáš Navrátil. Do Slezského FC se naopak vrací někdejší reprezentant Zdeněk Pospěch. „Nejedná se o žádné náhlé rozhodnutí, ale o dlouho připravovaný, s předsednictvem konzultovaný a časově naplánovaný krok. Klubu jsem věnoval obrovskou spoustu času a energie. Klub má nastavený finanční plán pro další sezónu i jasná pravidla provozu, nyní bych se rád plně věnoval strategickým projektům pro rozvoj města,“ říká Navrátil.

A nová role Zdeňka Pospěcha? „Počítáme s ním ve sportovním úseku v rámci poradního hlasu. Rádi bychom ho zapojili i do užšího managementu klubu, svou roli si najde. Suverenita ovšem stále náleží Aloisi Grussmannovi,“ vysvětluje ředitel Slezského FC Petr Machovský.

Ten se vyjádřil také k incidentu po utkání s Příbramí. „Udělal jsem manažerský přešlap. Podlehl jsem tlakům majoritního akcionáře. Můj příkaz byl jasný, nechat transparent demokraticky viset do konce utkání, ale respektoval jsem rozhodnutí majoritního vlastníka a řešili jsme identifikaci fanouška. Nebyl to šťastný krok, za mě tedy přichází veřejná omluva. Nyní bych ale chtěl znovu otevřít debatu u stolu, ne na tribunách,“ přeje si.

V klubu končí i člen dozorčí rady Andreas Drastík. „Mohu potvrdit, že pan Drastík podal rezignaci a mandát pro člena dozorčí rady mu během minulého víkendu vypršel,“ potvrzuje místopředseda představenstva Michal Kokošek.

Na pozici sportovního manažera naopak setrvá Alois Grussmann. „Panu Grussmannovi jsme vyjádřili pevnou důvěru, aby pokračoval v koncepci na nadcházející období. Zůstává šéfem sportovního úseku,“ uvádí Machovský. „Nyní hlavně potřebujeme klid na práci. Jdeme v souladu s rozpočtem, snažíme se zajistit komfortnější prostředí a zároveň se chceme zaměřit na dlouhodobou práci s mládeží,“ dodává na závěr.


sdílet