Fotbalisté navštívili Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené

6. 9. 2019
Redakce

Opava – Hráči Slezského FC ve čtvrtek navštívili Dům sv. Cyrila a Metoděje v Opavě-Vlaštovičkách, kde strávili příjemné odpoledne ve společnosti klientů se zrakovým postižením.

Charita Opava si letos připomíná třicetileté výročí od založení, ke kterému jí srdečně gratulujeme a zároveň jí přejeme hodně sil při plnění jejího poslání. Velice rádi jsme tak přijali pozvání od klientů, kteří si na podzim prošli naše zázemí na Městském stadionu,“ říká na úvod technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Fotbalistům byly představeny pomůcky, které zrakově postiženým usnadňují každodenní život. Hráči si vyzkoušeli například rozpoznávač barev či nástroj pro rozpoznání koření. „Do rukou se jim dostaly i přepis měsíčníku Hláska v Braillově písmě, mluvicí váha a další pomůcky. Na závěr si kluci vyzkoušeli soutěž v pexesu naslepo,“ líčí Rovňan. „Pro nás pro všechny to byla zajímavá zkušenost a příjemné vytržení od všední reality,“ přiznává obránce Dominik Simerský.

Ten si společně s Filipem Součkem, Pavlem Zavadilem a Honzou Žídkem užili příjemné odpoledne v pohodové atmosféře. „Byli jsme překvapeni velkým přehledem klientů nejen o opavském fotbalu. Došlo i na úsměvnou historkou k pohárovému utkání se Spartou, kdy vzduchem letěl drn,“ usmívá se Rovňan.

Na závěr přátelského odpoledne předali hráči klientům podepsaný dres, několik upomínkových předmětů a pozvali je na opavský stadion, kde si s hráči A-mužstva zatrénují. „Padla i výzva k sehrání přátelského utkání dle parametrů zrakově postižených. Moc děkujeme Charitě Opava i vedoucí domu paní Zuzaně Janků za pozvání a těšíme se další společné setkání,“ dodává Rovňan.




















sdílet