Musíme se odrazit, velí Kopecký. Co říkal o manažerovi na lavičce?

23. 9. 2019
Redakce | Deník / Petr Widenka

Opava – Už osm utkání čekají ve FORTUNA:LIZE na vítězství fotbalisté Slezského FC. V sobotním duelu s libereckým Slovanem vytěžil opavský tým alespoň bod. Jak zápas viděl kouč SFC Ivan Kopecký?

„Byli jsme si vědomi, že pro nás budou mít tři body velký význam. Hráčům nemůžu upřít snahu, ale od začátku jsme byli nervózní a nepřesní. Nevyřešili jsme své náznaky správně a soupeř v celém utkání chodili do otevřené obrany. Snažili jsme se hrát do plných, ale chyběla nám kvalita a lepší předfinální fáze,“ uvědomuje si Ivan Kopecký.

„Nevytvořili jsme si šanci. Nebezpeční jsme byli hlavně ze standardek, při kterých nám chyběly větší důraz a agresivita. Po hrubce a nedorozumění jsme inkasovali a dostali jsme se pod tlak. Ve finální fázi tomu chyběla lehkost. Měli jsme štěstí, že soupeř neproměnil dva nebezpečné brejky. Dobývání liberecké brány bylo prakticky bez šance, nedostali jsme se do gólovky. Od bodu se musíme odrazit, i když víme, že doma je to málo,“ pokračuje.

Jak viděl gól Musy, který využil nedorozumění mezi opavským brankářem Vojtěchem Šromem a obráncem Dominikem Simerským? „Nevím, proč tam Šrom vybíhal... Simerský by to asi měl, ale je to otázka momentálního vyhodnocení dané situace,“ říká opavský trenér.

Slezané krátce po inkasované brance vyrovnali díky trefě Reného Dediče, který skóroval po standardce Pavla Zavadila. „Byly tam náznaky kombinací, které nebyly špatné, ale chyběl nám třeba kvalitní centr, nebo trpělivost. Mohli jsme si řadu akcí připravit lépe. Pak docházelo ke zbytečným ztrátám a soupeř chodil do brejků,“ popisuje Kopecký.

Opavským situaci neulehčuje ani zdravotní stav hráčů. „Je to ohraná písnička, ale myslím si, že třeba Juřena, Opoku, nebo Zapalač by s tím mohli něco udělat. Pomohli by nám a mohli by to zvednout. Nicméně Zapalač pomalu začíná s tréninkem. Opoku s Juřenou, který má natažené vazy v koleni, se připravují individuálně. Mimo tým trénuje i Sus. Snad se kluci co nejdřív uzdraví a budou nám nápomocni,“ přeje si trenér Opavy.

Slezskému FC se nedaří střílet góly. V koncovce se Opavští dost trápí. „Jednou z možností je větší odvaha. Náznaky kombinací máme, ale v poslední třetině hřiště nám chybí kvalita řešení i kreativita. Sami sebe připravujeme o šance. Svou roli hraje i psychika,“ ví Ivan Kopecký.

Impulzem pro jeho tým měla být přítomnost sportovního manažera Aloise Grussmanna přímo na lavičce během sobotního utkání. „Pan Grussmann chtěl podpořit hráče i realizační tým. Bavili jsme se o tom už v týdnu. Neměl jsem s tím vůbec žádný problém,“ doplňuje opavský kouč.


sdílet