Slezský FC hraje pohár v Sokolově. Opory zůstaly doma, chybí i marodi

24. 9. 2019
Redakce

Opava – Třetí kolo MOL Cupu je ve znamení výjezdu do dalekého Sokolova. Baníku se v letošní sezoně příliš nedaří. V aktuální tabulce mu patří předposlední patnáctá příčka. Zajímavostí pro opavského fanouška je fakt, že Sokolov už v rozehrané sezoně posílil produkt opavského mládežnického fotbalu – záložník Ondřej Machuča.

Sokolov v posledním vystoupení FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohrál ve Vítkovicích 0:4. „V Ústí jsme postavili dobrý tým, který dobrým výkonem vybojoval body. Stejnou sestavu i taktiku jsme zvolili ve Vítkovicích a mužstvo předvedlo úplně rozdílný výkon. Je to pro mě nepochopitelné a samozřejmě to na tréninku budeme hodnotit a řešit. Za výsledky nesu zodpovědnost já, beru to na sebe, ale nechápu, že k utkání takto přistoupili,“ kroutil hlavou trenér Sokolova František Šturma.

To Opavě se vedlo o poznání lépe, doma remizovala s Libercem 1:1. Slezané vyrazili do Sokolova už v pondělí. Šanci dostanou hráči, kteří nebyli doposud tolik vytěžovaní. Prioritně je vnímám nedělní zápas v Karviné. „Chceme, aby se do zápasového rytmu dostali i hráči, kteří v poslední době tolik šancí nedostávali. Mají tak motivaci k tomu, aby dokázali, že do sestavy patří,“ řekl sportovní manažer SFC Opava Alois Grussmann.

Slezský FC se tak v Sokolově představí bez Pavla Zavadila, Jana Žídka či Jana Schaffartzika, kteří dostali volno. Lehké zranění doléčuje obránce Dominik Simerský a mimo hru zůstávají marodi Václav Juřena, Endy Opoku Bernadina, Bronislav Stáňa, Martin Sus a Petr Zapalač.

„Opavu jsem viděl naživo teď s Libercem. Jde o moc dobrý tým, který hraje velmi dobře. Pokud nastoupíme stejně jako ve Vítkovicích, skončí zápas hodně špatným výsledkem. Po Ústí byla psychika hráčů i atmosféra super, ale teď jsme si zase dali facku a zase jsme v nepříjemné situaci. Byl bych rád, pokud bychom se zápasem s Opavou zase nakopli směrem nahoru,“ řekl pro web Baníku kouč Šturma.

Úterní duel má výkop v 16 hodin, jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.


sdílet