Kopecký končí v Opavě, tým dočasně povedou Dvorník s Grussmannem

26. 9. 2019
Klub

Opava – Ivan Kopecký už není trenérem Slezského FC. Představenstvo klubu společně se sportovním úsekem ho vzhledem k neuspokojivým výsledkům v posledních kolech odvolalo z funkce.

Opavský tým dočasně povedou současný asistent trenéra Josef Dvorník a sportovní manažer Alois Grussmann. Vedení klubu nyní intenzivně pracuje na příchodu nového trenéra.

Ivan Kopecký přišel do Opavy před rokem v září poté, co ve Slezském FC na vlastní žádost skončil Roman Skuhravý. Hned v září obdržel Kopecký cenu pro trenéra měsíce, a nakonec pomohl k Opavě k záchraně v nejvyšší soutěži, aniž by tým musel bojovat v baráži.

Mužstvu se dařilo také na úvod probíhajícího ročníku FORTUNA:LIGY, kdy vyhrálo v Českých Budějovicích a doma s Příbramí. Od té doby ale Slezský FC čeká na výhru, z posledních osmi kol vytěžil jen dva body, a tak se vedení klubu rozhodlo pro změnu na trenérské lavičce.

Devětačtyřicetiletý kouč vedl Slezský FC ve 38 ligových zápasech, ve kterých s týmem získal 47 bodů. Představenstvo a vedení klubu děkuje Ivanu Kopeckému za odvedené služby, výraznou pomoc při záchraně nejvyšší soutěže v uplynulé sezoně a přeje mu hodně zdaru a štěstí v další trenérské kariéře.


sdílet