Opavu čeká derby v Karviné. Jedeme vyhrát, velí Dvorník

27. 9. 2019
Redakce

Opava – Má před sebou velkou výzvu. Z asistenta povýšil na hlavního kouče. Minimálně v dosavadních dvou zápasech povede opavské fotbalisty asistent Josef Dvorník. Parťáka mu bude dělat sportovní manažer Alois Grussmann.

„Vedení mi oznámilo, že tým povedu ve dvou následujících zápasech. Následně si sedneme a řekneme, co dál. Chci, abychom byli úspěšní,“ řekl Josef Dvorník.

Jeho týmu bude v derby chybět vykartovaný Pavel Zavadil. „Zavoš je jeden z klíčových hráčů. Chybět nám bude citelně. Musíme nastavit hru bez něj,“ podotkl zaskakující kouč. „Každopádně jedeme do Karviné vyhrát,“ hlásí odhodlaně.

Karvinští sice prohráli v poháru, v lize se ale zvedají. „Víme, že to bude utkání o šest bodů. Pohár není směrodatný. Do něj šli úplně v jiné sestavě než hrají ligu,“ podotkl Dvorník. „Viděl jsem je v zápase s Bohemkou. Jsou silní ve hře jeden na jednoho. Musíme se na vše dobře připravit,“ poznamenal.

Opava po dlouhé době poznala, jak chutná vítězství, když zvládla pohár v Sokolově. Do zápasu nastoupila i s hráči z rezervy. „Dobře se jevil Musila, který to na kraji obrany zvládl dobře. Ale nemyslím si, že by se někdo z těchto mladíků objevil v Karviné v základní sestavě,“ zakončil Josef Dvorník.

Nedělní zápas má výkop v 15.30 hodin.

Karvinský stadion na mapě


sdílet