Bod je pro nás zlatý. Musíme se nastartovat, velí Grussmann

30. 9. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Karviná – Dočasné trenérské duo Alois Grussmann – Josef Dvorník svou premiéru na opavské lavičce zvládlo. Na hřišti Karviné urval Slezský FC cenný bod a odlepil se ze dna tabulky. Jak duel viděl sportovní manažer a nyní i kouč Opavy Alois Grussmann?

„Věděli jsme, že Karviná má dobré výsledky. Vezla se na vítězné vlně. Pro nás to bylo hrozně těžké utkání. Nebylo jednoduché dávat mužstvo dohromady hlavně po psychické stránce. Hned v úvodu jsme udělali tři chybičky, které vyústily v penaltu. Pak jsme se ale zvedli a podařilo se nám vyrovnat. Musím říct, že bod z Karviné je pro nás zlatý,“ přiznává Alois Grussmann.

Opavští se po nevýrazném prvním poločase zlepšili a po změně stran pořádně větrali karvinskou obranu. V nastavení ale přežili klinickou smrt, když Hanousek zblízka napálil břevno. „Tlačil jsem na hráče, že závěr příště musíme uhrát jinak. Musíme podržet míč na polovině soupeře. Očima jsem ten míč tlačil ven. Jsem rád, že to tam nespadlo. Měli jsme štěstí, ale už jsme ho také potřebovali. Zároveň musíme být pokorní,“ nabádá bývalý kapitán opavského Kaučuku.

Ten mužstvo Slezského FC po konci Ivana Kopeckého v Karviné poprvé vedl společně s Josefem Dvorníkem. „Domluvili jsme se tak. Jsem přítomen na trénincích, ale práci kolem odvádí Pepa Dvorník. Samozřejmě sestavu a další věci spolu řešíme, ale v klubu mám i jiné povinnosti,“ vysvětluje Grussmann, který v klubu pracuje jako sportovní manažer.

Kde vidí rezervy opavského áčka? „Musíme zapracovat na finální fázi. Moc příležitostí jsme si totiž nevytvořili. Potřebujeme se zklidnit v přechodové fázi. Na míči jsme byli zbrklí, což pramení ze situace, ve které jsme. Nelíbilo se mi, že měl soupeř hodně standardek, ale věřím, že se naše mužstvo dostane nahoru,“ přeje si někdejší vynikající záložník.

A co dál? „Snad se konečně odpíchneme k tříbodovému zisku. Musíme se nakopnout a nastartovat. V současné době nehledíme na krásnou hru, potřebujeme hlavně sbírat body,“ uzavírá Grussmann.


sdílet