Zlomový zápas přijde brzy, věští Dvorník. Bude pokračovat?

7. 10. 2019
Redakce

Opava – Neodehráli špatný zápas, herní projev Slezského FC jde nahoru, ale stará bolest zůstává – bídná koncovka. Opavští proti Teplicím sahali po bodech, nakonec museli přijmout krutou porážku po trefě Jakuba Mareše těsně před koncem. Jak viděl utkání kouč Opavy Josef Dvorník?

„Do utkání jsme vstoupili slušně. Měli jsme tam dvě střely z dálky a spoustu centrů. Trošičku nám vázl střed hřiště, přesto jsme se dostávali dopředu. Bohužel nedokážeme být vepředu na správném místě. Ve druhé půli jsme se asi dvacet minut trápili, ale po vyloučení jsme se znovu nakopli. Škoda, že nějaká standardka neskončila gólem,“ mrzí Dvorníka.

„Po inkasované brance jsme chtěli zjednodušit hru, ale už se nám nepodařilo dostat do šance. Deset utkání bez výhry je dlouhá série, ale pokud budeme kvalitně pracovat, brzy přijde zápas, který pro nás bude zlomový,“ věští nahlas.

Při vítězné trefě Jakuba Mareše si vybral smolnou chvilku brankář Vilém Fendrich, který neudržel míč po ostrém centru Pavla Mareše. „Ale nejsou to jen brakáři. V posledních čtyřech, pěti zápasech nás provází individuální chyby. Pořád se tam objevuje chyba, po níž inkasujeme, a proto nejsme úspěšní. Kdybychom byli produktivnější, mohli bychom si ji dovolit. V současné době je to ale nastavené tak, že si ji dovolit nemůžeme,“ uvědomuje si opavský kouč.

Co bude dál? „Na dva zápasy to bylo nastavené tímto způsobem. (Josef Dvorník vedl A-tým společně s Aloisem Grussmannem – pozn. red.) Nebudu to rozvádět, ale po víkendu si to v klubu rozebereme ze všech stran a přijde nějaké rozhodnutí. Nevím, jestli budu pokračovat ve funkci, v jaké jsem. Variant je spousta. Hlavně musíme najít nejlepší cestu pro Slezský FC, abychom mohli být úspěšní,“ předesílá Dvorník.

Jak vypadá situace s marody? „Susino (Martin Sus – pozn. red.) měl v týdnu nějakou virózu. S Endym Opoku je to složitější, ale Venca Juřena už absolvuje část tréninku s námi. Brzy by se mohl zapojit naplno,“ věří.

Slezané už deset kol čekají na výhru. „Jak z toho ven? Jedině prací. Pokud budeme pracovat kvalitně, zlomový zápas, brzy přijde a z kluků to spadne. Série jde za námi, je to dlouhé a není jednoduché pracovat a kluky stále koncentrovat na zápasy, protože se to stále opakuje,“ uzavírá Josef Dvorník.


sdílet