Reprezentace opět v Opavě, přijďte podpořit české mladíky

7. 10. 2019
Redakce

Opava – Tak to tu ještě nebylo. Česká fotbalová reprezentace do devatenácti let odehraje v Opavě kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. A aby toho nebylo málo, svěřenci trenéra Luboše Kozla budou mít opavský stadion jako domácí bojiště ve všech třech duelech.

Češi se v základní fázi kvalifikace nejdříve ve středu 9. října střetnou se San Marinem, v sobotu pak s Ázerbájdžánem. Tyto duely mají výkop v 18 hodin. Kvalifikace vyvrcholí v úterý, kdy od 15 hodin čeká na národní tým Norsko. „Je to prestiž jak pro náš klub, tak město,“ řekl technický ředitel Slezského FC Opava Jaroslav Rovňan. „Reprezentační trenéři si přáli, aby se hrála celá kvalifikace v Opavě,“ podotkl Rovňan.

Opavu čeká pořádný zatěžkávací test. „Ihned po skončení duelu s Teplicemi jsme začali s přípravou trávníku pro reprezentaci. Do toho nás navíc ještě čeká návštěva komise pro stadiony a hrací plochy,“ pousmál se technický ředitel SFC Opava.

Běžné vstupné činí 50 Kč, permanentkáři mají lístek za zvýhodněnou cenu 20 Kč stejně jako ženy a starobní důchodci. Mládež symbolicky do 19 let má vstup zdarma. Otevřena bude pouze tribuna A s jedním vstupem od fanshopu a druhým z ulice U Opavice.

„Chceme tímto pozvat fanoušky na tyto zápasy, aby klukům vytvořili domácí atmosféru,“ vzkázal ještě Rovňan.

Zápasy kvalifikace o postup na ME

středa 9. října: ČR U19 – San Marino U19, 18:00
sobota 12. října: ČR U19 – Ázerbajdžán U19, 18:00
úterý 15. října: Norsko U19 – ČR U19, 15:00


sdílet