Česká devatenáctka jde opět do akce, vyzve Ázerbájdžán

11. 10. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Čeští mladíci vstup do základní části kvalifikace o postup na mistrovství Evropy zvládli, když si na Městském stadionu poradili s výběrem San Marina v poměru 6:0. Nyní čeká výběr trenéra Luboše Kozla druhý duel, v sobotu 12. října od 18 hodin narazí na Ázerbájdžán.

„Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, ale není to rozhodující. Nejdůležitější utkání nás čeká v sobotu. Přizpůsobili jsme tomu i sestavu proti San Marinu, abychom byli dobře připraveni,“ přiznává kouč české devatenáctky Luboš Kozel.

Zatímco Češi úvodní zápas zvládli, Ázerbájdžán podlehl Norsku 0:1. České mladíky hnaly dopředu více než čtyři stovky diváků. Přijde v sobotu více fanoušků? „Není to špatné číslo, ale věřím, že v sobotu bude ještě vyšší číslo,“ přeje si technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Běžné vstupné činí 50 Kč, permanentkáři mají lístek za zvýhodněnou cenu 20 Kč stejně jako ženy a starobní důchodci. Mládež symbolicky do 19 let má vstup zdarma. Otevřena bude pouze tribuna A s jedním vstupem od fanshopu a druhým z ulice U Opavice.

Zápasy kvalifikace o postup na ME

středa 9. října: ČR U19 – San Marino U19 6:0
sobota 12. října: ČR U19 – Ázerbajdžán U19, 18:00
úterý 15. října: Norsko U19 – ČR U19, 15:00


sdílet